Kelemen Hunor: UDMR nu iese din coalitie

Marti, 14 Iunie 2011, ora 21:25
2583 citiri
Kelemen Hunor: UDMR nu iese din coalitie
Foto: Realitatea TV

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca Uniunea nu intentioneaza sa iasa din coalitia de la guvernare din cauza neintelegerilor privind noua organizare teritoriala in opt judete.

"Noi credem ca se poate discuta si se poate ajunge la un consens in aceasta coalitie. Cum nu am tradat nici liberalii, nu-i vom trada nici pe actualii parteneri ai coalitiei", a precizat Kelemen Hunor, intr-o interventie la Realitatea TV.

Potrivit spuselor sale, punctul de plecare pentru reorganizare trebuie sa fie proiectul depus de UDMR, ce prevedea 16 regiuni.

"Daca vrem sa ne regandim la o reorganizare, trebuie sa gasim solutii speciale. Am spus ca punctul de plecare este proiectul depus la Parlament. Dar trebuie discutat politic acest lucru. Fara o analiza detaliata, nu ne putem arunca in prapastie. In 8 judete in niciun caz. Deja vorbim de 9 judete, dar nici cu 9 nu functioneaza", a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor sustine ca nu este vorba doar de secuime, ci de toate regiunile si judetele din tara, care, reorganizate sub formula propusa de PDL, nu ar fi functionale.

"Distanta este foarte mare. Nu exista un studiu de impact. Totul este foarte rapid si nepregatit. Dar nu negam necesitatea reformei administrativa. Noi am prevazut pentru sesiunea de toamna si de primavara de anul viitor acest subiect", a mai spus el.

"Acest proiect nu poate fi sustinut de UDMR din multe motive. Este nevoie de reforma administrativa, dar nu pe actualele regiuni putem construi judete mamut. Noi am discutat de regiuni mai apropiate de relatiile intre comunitati. Nu ne-am gandit la administratie si la transformarea lor in judete", a precizat Kelemen Hunor.

In plus, presedintele UDMR a spus ca nu s-a discutat foarte mult in coalitie pe aceasta tema. "Premierul, daca doreste, poate sa mearga mai departe, dar nu a facut un astfel de anunt in coalitie", a spus Kelemen Hunor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kelem Hunor UDMR, #impartire judete, #opt judete , #presedinte UDMR