Kelemen Hunor: Luam in calcul sa fim prezenti si sa votam la suspendare

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 13:07
4233 citiri
Kelemen Hunor: Luam in calcul sa fim prezenti si sa votam la suspendare

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca parlamentarii Uniunii iau in calcul sa voteze la suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Raspunzand unei intrebari a unui jurnalist, miercuri, referitoare la un posibil vot al parlamentarilor UDMR in cazul suspendarii presedintelui, Kelemen Hunor a afirmat ca "luam in calcul sa fim prezenti si sa votam".

In plus, presedintele UDMR a spus ca "sunt foarte multe motive" pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Liderul UDMR a precizat ca partidul sau nu a asigurat cvorumul plenului Parlamentului, de marti, si ca acesta ar fi fost intrunit si fara prezenta deputatilor si senatorilor udemeristi.

"Orice vot din Parlament, daca se obtine cu majoritate, este un vot democratic si este un vot legitm, indiferent despre ce este vorba. Nu vreau sa dau eu explicatii, daca faceti o adunare si o scadere, veti vedea ca erau 177 prezenti, 160 si ceva de voturi pentru, 154 era cvorumul. Era cvorum asigurat si fara noi", a spus Kelemen, cerandu-le jurnalistilor "sa faca calculele".

Acesta a mentionat ca, marti, parlamentarii UDMR au fost prezenti in plen, dar nu au votat pentru demiteri, argumentand ca "prezenta noastra in Parlament era obligatia noastra".

USL pregateste suspendarea lui Basescu: inca o sedinta extraordinara la Parlament - surse

Presedintele UDMR nu cunoaste inca documentul privind suspendarea presedintelui Traian Basescu si nici continutul acestuia, iar, atunci cand il va vedea, va lua si o decizie.

Totodata, vorbind despre declaratiile lui Traian Basescu, de marti seara, Kelemen Hunor a spus ca udemeristii nu sunt de acord cu seful statului.

"Nu suntem de acord cu astfel de amenintare la adresa partidelor politice. Nu suntem de acord ca institutiile si persoanele care stau in fruntea institutiilor sunt comasate", a conchis liderul UDMR.

USL confirma - azi incepe suspendarea lui Basescu

Revolutia din Parlament continua si miercuri. Inca de la primele ore ale diminetii s-a anuntat o "zi de foc", judecand dupa tavalugul declansat de revocarea lui Vasile Blaga, a Robertei Anastase si a Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu.

Liderii USL au avut o intalnire, miercuri dimineata, la sediul Guvernului, cu premierul Victor Ponta, pentru a pregati suspendarea presedintelui Traian Basescu. Potrivit unor surse politice, scrisoarea de suspendare ar urma sa fie citita in plenul reunit in jurul orei 16.00.

Citeste si:
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...
Ce șanse are o colaborare între Forța Dreptei, Dacian Cioloș și USR pentru crearea unui pol de dreapta. Răspunsul lui Ludovic Orban
Ce șanse are o colaborare între Forța Dreptei, Dacian Cioloș și USR pentru crearea unui pol de dreapta. Răspunsul lui Ludovic Orban
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a vorbit marți, 24 mai, despre un posibil pol de dreapta alături de Dacian Cioloş și USR. Întrebat dacă negociază cu Dacian Cioloş...