Partidele politice, chemate la discutii pe Codul Fiscal - Cum raspunde UDMR

Marti, 28 Iulie 2015, ora 20:35
3723 citiri
Partidele politice, chemate la discutii pe Codul Fiscal - Cum raspunde UDMR
Foto: Facebook/Kelemen Hunor

Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a spus marti ca formatiunea din care face parte va participa la dialogul pe marginea Codului Fiscal, deoarece este de parere ca orice dialog intre Putere si Opozitie este binevenit.

PNL critica rectificarea bugetara si cheama partidele la consultari: Bugetul, pusculita PSD (Video)

Acesta a declarat ca a discutat cu copresedintele PNL Alina Gorghiu, cu care a stabilit ca o astfel de intalnire ar putea avea loc dupa 15 august, informeaza Adevarul, care citeaza Mediafax.

"Am citit scrisoarea PNL catre liderii partidelor politice si am avut o discutie cu doamna Alina Gorghiu. Pe teme de interes major, de interes general pentru societatea romaneasca, eu cred ca orice dialog politic este binevenit intre Opozitie si cei de la guvernare.

Ar fi bine pe termen lung sa reusim sa punem in paranteza lupta politica atunci cand este vorba despre subiecte mari, cum este Codul Fiscal, reorganizarea administrativ teritoriala sau alte subiecte. Eu salut initiativa PNL, raspunsul nostru este 'da', pozitiv, vom participa la astfel de intalniri, cand vom avea o invitatie cu data precisa si loc precis.

Am stabilit cu doamna Gorghiu ca dupa 15 august ne vom intalni si vom discuta despre toate aceste subiecte, inclusiv cu specialistii nostri", a declarat liderul UDMR.

In afara de Codul Fiscal, la o astfel de intalnire s-ar putea aborda, in opinia sa, si situatia financiara dificila a TVR. Din punctul sau de vedere, singura solutie in acest caz este stergerea datoriei catre stat: "Oricum, aceasta datorie nu va fi recuperata niciodata si se poate solicita de la CE un acord, o aprobare, ca sa nu poata fi considerat un ajutor de stat. Este vorba despre un serviciu public, despre televiziunea publica, nu despre o companie aflata pe piata libera. Se poate obtine un astfel de acord si reesalonarea restului datoriei catre terti.

Asta ar fi solutia optima si asta am propus eu si modificarea legii de functionare a TVR. Ar fi bine un consens politic, pentru ca TVR se afla, si nu din cauza actualei conduceri, intr-o situatie dificila, iar datoria a fost acumulata de-a lungul anilor".

Copresedintele PNL Alina Gorghiu declara, luni, la finele sedintei PNL, ca va adresa partidelor parlamentare, societatii civile si institutiilor relevante, invitatia sa participe la consultari pe mai multe teme, printre acestea afandu-se si Codul Fiscal sau Legea salarizarii.

Consultarile politice vor viza stabilitatea macroeconomica a Romaniei (Noul Cod fiscal, precum si Lege salarizarii), absorbtia fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii si investitiile publice, reforma administratiei publice, aderarea la spatiul Schengen, dar si pregatirea agendei pentru preluarea presedintiei Consiliului UE, programata pentru anul 2019. PNL a transmis liderilor partidelor o scrisoare deschisa in acest sens.

Buget de peste 440 de milioane de euro pentru programul Start-Up Nation, în 2024: ”România va avea cea mai mare creștere economică din UE”
Buget de peste 440 de milioane de euro pentru programul Start-Up Nation, în 2024: ”România va avea cea mai mare creștere economică din UE”
Programul Start-Up Nation va continua şi în acest an, cu un buget din fonduri europene de peste 440 milioane de euro, iar la sfârşitul lunii iulie ar urma să demareze şi Programul "Femei...
Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
Cercetătorii au creat un model denumit „Mindy” pentru a ilustra modul în care vor arăta oamenii în mai puțin de 800 de ani din cauza dependenței de tehnologie. Mindy are spatele...
#UDMR consultari partide cod fiscal, #consultari partide cod fiscal, #Kelemen Hunor cod fiscal , #presedinte UDMR
  1. Buget de peste 440 de milioane de euro pentru programul Start-Up Nation, în 2024: ”România va avea cea mai mare creștere economică din UE”
  2. Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
  3. Chiriile n-au luat „vacanță”: unde s-au înregistrat cele mai mari scumpiri. Diferență uriașă între nordul și sudul Capitalei. „O perioadă de efervescență”
  4. Vești proaste: Cresc taxele! La cât va ajunge impozitul pe venit dacă se păstrează cota unică în 2025
  5. Premierul Marcel Ciolacu: "Nu cred că România îşi permite anul viitor să aibă măriri de taxe şi impozite"
  6. România, al doilea exportator de cereale din UE – TradeVille
  7. Inteligența artificială a fost clasată pe cinci nivele. Cum se diferențiează și ce știe să facă cea mai avansată tehnologie
  8. Micile plăceri, lovite de mari scumpiri. Ce stă în spatele prețurilor crescute la ceai și cafea
  9. Microsoft retrage suportul pentru două versiuni de Windows 11. Cum puteți evita asta
  10. Incident major de securitate cibernetică! 10 miliarde de parole au fost dezvăluite pe internet