Seful UDMR vede un pericol "nervos" legat de proteste

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 13:44
3216 citiri
Seful UDMR vede un pericol "nervos" legat de proteste
Foto: site oficial Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata, la Cluj, ca evenimentele din ultima saptamana "pot sa schimbe radical relatiile politice din aceasta tara".

"Evenimentele din ultima saptamana, ne place sau nu ne place, pot sa schimbe radical relatiile politice din aceasta tara. Trebuie sa intelegem si sa vedem aceste lucruri in mod foarte clar. Cu totii trebuie sa intelegem acest lucru, mai ales aceia care se ocupa zi de zi, ca profesie, de aceste lucruri.

Trebuie sa intelegem ca aceste lucruri au avut niste preliminarii, niste antecedente si putem sa anticipam de pe acum ca aceste evenimente vor avea consecinte foarte serioase", a declarat Kelemen Hunor, de la tribuna Consiliului Reprezentantilor Unionali, intrunit sambata la Cluj.

Declaratia a fost facuta dupa ce toti cei 142 de membri ai UDMR prezenti in sala au tinut un moment de reculegere pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv.

Liderul UDMR a afirmat in continuare ca este evident ca era post-comunista se incheie si o noua etapa incepe in Romania, iar societatea are nevoie de o schimbare de paradigma.

"Societatea reactioneaza in mod foarte nervos, este vorba despre acei nervi care se exprima, acei oameni au iesit in strada, sunt oameni revoltati si acele sentimente de revolta pot foarte usor sa degenereze si totul se pare a fi, din aceasta prisma, alb sau negru. Acest lucru nu este bine, nu putem cladi o societate pe aceste sentimente.

A patra zi de proteste Capitala contrastelor: Liniste si rugaciuni vs. huiduieli si bataie pe microfon (Galerie foto)

A treia zi de proteste, in toata tara - "Romania, trezeste-te!", "Singura solutie, inca o revolutie!" (Galerie foto&video)

Ponta si Piedone au demisionat, protestele au continuat - Aproape 100.000 de romani, in strada (Galerie foto & Video)

Incendiu in Colectiv: Miting de protest impresionant in Bucuresti si in tara: "Sa va fie frica, poporul se ridica!"

Trebuie sa sprijinim acele sentimente bune care urmeaza sa schimbe in bine societatea. Trebuie sa muncim pentru a face din Romania si societatea romaneasca una mai buna", a spus Kelemen Hunor, care a subliniat, in discursul sau, ca este evident faptul ca asistam la o criza sociala profunda si nu numai la o criza guvernamentala, care ar fi putut fi rezolvata prin solutii politice.

Ponta si-a dat demisia: UDMR vede mai multe variante pentru viitorul Guvern

Liderul UDMR sustine ca, de data aceasta, solutiile trebuie sa tina cont de doleantele si nemultumirile societatii, de asteptarile ei, dar nu trebuie trecut cu vederea faptul ca in Romania exista un sistem de institutii democratice. El a vorbit si de necesitatea unui contract cu societatea pentru sprijinirea, cu prioritate, a Educatiei si Sanatatii, domenii necesare bunei functionari a comunitatii.

Kelemen Hunor a reluat sambata si ideea alegerilor anticipate si comasarea alegerilor locale de anul viitor cu cele parlamentare.

De asemenea, liderul UDMR a vorbit de necesitatea concentrarii in viitorul apropiat pe desemnarea unui Guvern care sa rezolve o serie de probleme stringente pentru Romania, precum bugetul pentru 2016, modificarea legii alegerilor parlamentare si pregatirea alegerilor de anul viitor.

Iohannis promite ca merge in piata, dar nu se stie cand: Sa-mi spuna mie oamenii ce asteapta de la mine

Iohannis se consulta cu reprezentantii societatii civile: Cate mesaje cu propuneri a primit (Video)

A doua zi de consultari cu partidele si "strada". Iohannis are doua variante - anticipate si tehnocrati

Consultari la Cotroceni: "Strada" este mult, mult mai desteapta decat i se da credit

"Este nevoie de un compromis din partea partidelor politice care trebuie sa accepte ca nu lupta pentru putere este cea mai importanta. Este pe plan secundar sau nici nu conteaza, pentru ca in momentul de fata trebuie sa avem un Guvern care trebuie sa stea in fruntea tarii. Sa avem un Guvern democratic, un premier care sa-si aleaga membrii cabinetului, sa pregateasca bugetul pe 2016, sa gestioneze si problematica legii electorale si sa pregateasca alegerile pentru anul viitor", a mai spus liderul UDMR.

La Cluj-Napoca are loc sambata sedinta de reconstituire a Consiliului Reprezentantilor Unionali. Intrunirea a debutat cu raportul politic al presedintelui Kelemen Hunor si este urmata de prezentarea raportului de activitate pentru patru ani a CRU, respectiv adoptarea regulamentului de desemnare a candidatilor la alegerile locale din 2016.

Pe ordinea de zi a sedintei se afla, de asemenea, alegerea noului presedinte al Consiliului Reprezentantilor Unionali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kelemen Hunor proteste revolta, #UDMR Kelemen Hunor Guvern , #presedinte UDMR