Ziare.com

UDMR cere scoaterea regionalizarii de pe ordinea de zi: nu dorim o criza politica

Sambata, 25 Iunie 2011, ora 14:13

   

UDMR cere scoaterea regionalizarii de pe ordinea de zi: nu dorim o criza politica
Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, sambata, in cadrul Consiliului Reprezentantilor Unionali, ca recomandarea Uniunii este scoaterea problemei regionalizarii de pe ordinea de zi a Parlamentului, in caz contrar urmand sa se ajunga la o criza politica pe care UDMR nu o doreste.

"Noi recunoastem faptul ca trebuie sa continuam procesul de descentralizare, sa avem o reforma administrativa si ca trebuie sa gandim in continuare reforma regiunilor de dezvoltare. Nu suntem in masura sa fim pentru hotararea 8 plus 2.

Daca partenerul nostru nu e in masura sa fie pentru recomandarile noastre facute, atunci recomandarea noastra este sa luam aceste probleme de pe ordinea de zi a Parlamentului, pentru ca altfel vom ajunge la o criza politica pe care noi nu dorim deloc s-o demaram pentru ca acea criza ar readuce Romania si in ce priveste problemele economice la nivelul la care tara a fost in 2010, iar cel care ajunge la guvernare va trebui sa inceapa din nou din momentul in care am inceput noi in 2010", a declarat presedintele UDMR in debutul lucrarilor CRU care se desfasoara la Targu Mures, potrivit traducerii in romana asigurate de organizatori.

El a subliniat ca, in cazul aparitiei unei crize politice, credibilitatea Romaniei "ar fi distrusa in ochii institutiilor financiare internationale", acest lucru nefiind dezirabil.

"Noi nu intentionam sa initiem o criza politica, asadar consideram ca e foarte important ca aceasta problema sa nu mai fie dezbatuta in Parlament, sa continuam reforma administrativa cu procesul descentralizarii", a punctat Kelemen.

Pe de alta parte, udemeristul a remarcat ca intreaga discutie privind restructurarea regiunilor s-a concentrat pana acum asupra secuimii, apreciind ca aceasta a fost o manevra de camuflaj pentru problemele reale ale Romaniei. "Intreaga reforma administrativa, din punctul meu de vedere, a demarat intr-un mod total gresit, intr-o retorica anti-secuime, ceea ce inseamna ca in ultimele saptamani am vorbit doar de judetele Harghita, Covasna si Mures si toate aceastea sunt doar manevre de camuflaj, pentru ca problema reala a Romaniei nu este Harghita si Covasna", a apreciat liderul Uniunii.

Decizia CRU privind reorganizarea a fost prefigurata inca de vineri. Kelemen a anuntat atunci, la finalul discutiilor avute cu liderii platformelor din Uniune si cu sefii organizatiilor din teritoriu, ca varianta care a intrunit sustinerea lor este aceea a amanarii reorganizarii administrative.

In urma cu cateva zile, intr-un interviu pentru B1Tv, presedintele Traian Basescu a spus ca varianta maximala care i-a fost oferita UDMR este reorganizarea Romaniei in opt judete mari, plus mentinerea Harghitei si Covasnei in granitele actuale, ca judete separate, dar care vor ramane conectate direct la bugetul central.

Prima varianta avansata de Traian Basescu a fost cea de transformare a celor opt regiuni de dezvoltare in opt judete mari, optiune despre care UDMR a spus ca este de neacceptat.

Totusi, Basescu a afirmat, tot B1 Tv, ca daca UDMR nu accepta varianta cu 8 judete mari, plus Harghita si Covasna, se va trece la reorganizarea "pe judete mari" a deconcentratelor Guvernului, pentru reducerea birocratiei, masura ce va fi finalizata pana la 31 decembrie.

"Daca refuza, oricum se trece pe reorganizarea pe judete mari a deconcentratelor ministerelor, adica nu vom mai avea intr-un judet mare sau intr-o regiune de dezvoltare opt inspectorate de politie, vom avea unul singur, intr-un singur oras, inspectorat judetean", a afirmat Basescu, precizand ca daca reforma nu se va face pe harta, ea se va face "din punct de vedere al deconcentratelor".
Sursa: rNews

Articol citit de 724 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

...

Bineinteles, ce vroiai sa vina de la Uniune acum, ca e ungaria la conducerea ei?? Lasa sa ramana regionalizarea pe lista, ca sa scada densitatea de unguri pe regiune de taram romanesc si nu mai poata UDMR sa faca scandal, sa i se ia obiectul muncii! Pe langa asta, baronii si intreaga retea mafiota pusa in functiune de pdsr si pnl va fi lovita puternic si, odata cu asta, sper sa cada odata si partidele astea doua (pdsr si pnl) de criminali si tradatori de tara!

 

Gata, Base, ciocu mic

Mai bine asteptam vremuri mai bune, cand se va face pe placul nostru.
http://axa.info.ro/raportul-orbului/transarea-romaniei

 

DOMNULE BOC,DOMNULE BASESCU,MERGETI MAI DEPARTE,SCOATETI ACESTI

AROGANTI SI BELITI DE LA GUVERNARE!

NU II VEDETI CA STAU CU FUNDUL IN DOUA LUNTRE,DAND APA

LA MOARA OPOZITIEI?

TOATE DECLARATIILE BOZGORILOR SUNT DUPLICITARE,IAR

SCOATEREA TEMEI REGIONALIZARII DE PE ORDINEA DE ZI ESTE

UN AFRONT GROTESC!

ADICA BASESCU ASTEAPTA UN REZULTAT DE LA O DEZBATERE

DEMOCRATICA,IAR EI ISI BAGA PICIOARELE!

DECAT CU EI IN COALITIE MAI BINE OPOZITIE!

VA ROG EU,A FOST ENORM DE MULTA NEBUNIE IN ROMANIA CAND

COMUNISTII AU LATRAT PERMANENT DUPA PIERDEREA ALEGERILOR!

DATI-LE LOR ROMANIA,SA SE SPELE PE CAP CU HANDICAPATII

SI OLIGOFRENII EI ,TELESPECTATORI AI CONDUCTELOR DE

DEJECTIE TV ANTENA SI RTV!

AFARA UDMR!

Mai intai domnule presedinte aratati-le mitocanilor

parerea lui Carol II despre fiul Mihai:

Carol al II-lea: “Marti, 30 decembrie 1947. O zi ingrozitoare, ce zi sfasietoare: la 5 d.a. [dupa-amiaza], bietul si credinciosul Ribeiro telefonează că Reuters a comunicat că Mihăită a abdicat, azi, la 3. Vestea a căzut ca o măciucă pe capul nostru, am rămas, literalmente, trăznit. Reprezentantul lui Reuters a si venit aci aducandu-mi telegramele, cari dau oaresicări detalii. La 3, a iscalit abdicarea si a dat o Proclamatie către popor, iar unele vesti zic că la 4 va părăsi Bucurestiul. A si fost proclamată Republica Democratică Populară, alias Sovietică. M-a apucat o furie auzind această stire; cine dracul l-a pus pe Mihăită să se intoarcă, ca, după o săptămană, să plece in conditiile cele mai urate si dand către popor o proclamatie rusinoasă. Nu numai că abdică pentru el si urmasii săi, dar spune, in proclamatie, că lasă poporului grija de a-si alege felul cum doreste să fie guvernat, considerand că monarhia este un obstacol serios in calea dezvoltării democratice a Ţării. Mă sufocă ideea că fiul meu, ca suveran, să poată să-si puie iscălitura sub un document astfel redactat. Toti luptăm pentru a arăta lumei că forma democratică nu numai că este compatibilă cu Monarhia, dar că si asta este, de fapt, mai garantată sub un suveran, decat sub un presedinte, care-i, totdeauna, un om de partid si iată că, acuma, Mihăită declară, sub iscălitură, contrariul si, in acelasi timp, autentifică actul de nastere a Republicii, forma de stat care nu poate permite Romaniei de a trăi."
http://www.curteaveche.ro/Carol_al_II_lea_Intre_datorie_si_pasiune_Insemnari_zilnice_vol_V_1946_1948_-3-20

@ adevar(ul) adevarat

ILEGALII ASTHIA ...nici partid ,nici ong, nici aici shi
nici dincolo la BUDA-pe-pesta. mey BUNILOR...!!!?? ="nu
dorim o criza politika", nu dorim ,nu dorim...KUR.WE.
atzi fost shi asha muritzi:vinzatoare,tradatoare,shan-
-tajiste..razbunatoare...Daka facem un jgheab colector
cu "varsatorul" la voi HAr-Cov HU shi totzi barbatzii se"ushureaza" in jgheab pina miine zicetzi ca a venit
potopul. Shi voi biete..necuvintatoare nu mai avetzi
o ARCA SHI UN "CAPITAN" NOE SA VA SALVEZE ..Ce bine ca
acum capitanu* B..va luat somnu ..shi pofta de masa..!!

Manipulare !?

Au jucat UDMR-istii teatru de prost gust ? Au crezut ei vre-un moment in desavirsirea acestui plan de deturnare a atentiei ? Sau au profitat de ocazie ca sa-si faca un credit in fata electoratului maghiar ?

Principalul partid de guvernamant

In mod evident, este UDMR.
Ce vor ei sa se discute, se discuta, ce nu, nu.
Altfel se destabilizeaza totul, ne arunca in haos.
E de plans!

 

Pina cind?

Cit timp politicienii romani nu cad la intelegere, acesti 6% (unguri)vor manipula si frina orice in Romania.Politicienii Romani-Opriti-va din luptele sterile dintre voi.Puneti ordine in tara.Pina cind veti fi santajati de acesti 6%.Ei nu vrea binele Romaniiei.Opritii prin ingnorare. Urmariti viitorul Romanie.

AFARA UDMR,LASATI PSD SA LE REZOLVE STATUTUL MINORITATILOSI REGARTUL

...SECUIESC!

slovacii au rezolvat problema!

in privinta transarii chestiunii maghiare,si pt a se inceta santajele de 20 de ani practicate de catre udmr,romania trebuie sa urmeze modelul slovaciei!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor