UDMR, nemultumit de bugetul lui Ponta

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 17:06
2536 citiri
UDMR, nemultumit de bugetul lui Ponta
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta a facut marti un tur al grupurilor parlamentare, cu exceptia grupului PDL, in avampremiera votului pentru bugetul pe 2013. Cu acest prilej, UDMR a exprimat o serie de nemultumiri.

Dupa intalnirea cu grupul UDMR, Ponta a iesit singur, declarandu-le jurnalistilor ca nu "umbla pe la grupuri" pentru a le da acestora "sperante", ci pentru a "culege idei bune" pe care le poate de pe acum introduce in buget sau pe care le poate avea in vedere in viitor.

La randul sau, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a facut declaratii de presa dupa intalnirea cu premierul, exprimandu-si nemultumirea fata de faptul ca foarte multe investitii nu vor fi finalizate, pentru ca "nu exista bani".

Liderul UDMR a facut referire in mod special la Autostrada Transilvania, care nu poate fi finalizata de foarte multi ani.

"Fiscalizarea in agricultura fara cap" a mai fost o alta nemultumire exprimata de Kelemen Hunor, care le-a vorbit despre acest lucru premierului si celor doi ministri cu care a venit la intalnirea cu grupul maghiar.

De asemenea, liderul UDMR a discutat cu reprezentantii guvernului si despre alte aspecte importante, "de la bugetul Ministerului Culturii pana la rectificarea in anumite zone unde 96.000 de oameni sunt lipsiti de curent electric", adaugand ca nu este vorba despre "chestiuni etnice".

El a afirmat ca exista deschidere din partea guvernului pentru aceste probleme, iar dialogul va fi continuat.

In ceea ce priveste votul pe buget, Kelemen Hunor a reamintit ca UDMR se afla in Opozitie si a afirmat ca isi va sustine amendamentele depuse, care nu sunt, ca in cazul altora "cu miile".

Intrebat daca UDMR va vota bugetul, Kelemen Hunor a raspuns: "Nu cred ca este necesar votul nostru, dar vom lua decizia finala inainte de vot".

De asemenea, el a refuzat sa spuna punctul de vedere al UDMR cu privire la coplata in sanatate, explicand ca acest subiect nu a fost ridicat in timpul discutiilor de astazi.

"Sa vedem cu ce formula va veni guvernul, sunt foarte multe posibilitati", a completat Kelemen Hunor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#UDMR buget Ponta, #Kelemen Hunor amendamente buget, #Ponta buget grupuri parlamentare , #presedinte UDMR