UDMR nu sustine pe nimeni in turul II. Kelemen Hunor: Nu au cerut sprijinul nostru

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 16:08
4129 citiri
UDMR nu sustine pe nimeni in turul II. Kelemen Hunor: Nu au cerut sprijinul nostru
Foto: Facebook/Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat, miercuri dupa-amiaza, ca UDMR nu va sustine niciunul dintre candidatii care au ajuns in turul II al alegerilor prezidentiale, Klaus Iohannis si Viorica Dancila.

"(Sustinatorii UDMR - n.red.) sa decida dupa cum cred ca e mai bine. Fiecare face analiza. Eu nu vreau sa fac analiza niciunuia dintre candidati, ca orice analiza lasa impresia ca as sustine pe altcineva sau eventual pe acel candidat despre care vorbesc. Nu voi vorbi despre asa ceva, fiidca ei nu au cerut sprijinul nostru", a declarat Kelemen Hunor, intr-o conferinta de presa.

"Noi avem incredere in intelepciunea alegatorilor nostri, suntem convinsi ca vor lua decizia cea mai buna si ii rugam sa mearga la vot pentru ca participarea la vot este foarte, foarte importanta la orice scrutin", a adaugat el.

Intrebat despre refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a accepta o dezbatere cu Viorica Dancila, liderul UDMR a spus ca este o decizie dramatica.

"E o decizie dramatica sa nu mergi la dezbatari. Nu poti sa refuzi dialogul, participarea la o dezbatere. E vorba despre respect, de a da raspunsul jurnalistilor, cetatenilor, sa arati unde vrei sa ajungi. E o decizie gresita, dar mai avem 10 zile pana la turul II... cine stie?", punctat presedintele UDMR.

Amintim ca PSD a anuntat luni ca ii trimite o scrisoare lui Klaus Iohannis pentru a-l invita la o dezbatere.

Luni seara, presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa spuna daca va participa la o dezbatere electorala alaturi de Viorica Dancila, inaintea turului doi al alegerilor prezidentiale, precizand ca va discuta cu echipa de campanie, dar se va concentra pe intalnirile cu alegatorii.

Apoi, seful de campanie al PNL, Dan Motreanu, a anuntat, luni seara, ca liberalii si Klaus Iohannis au decis ca nu vor exista dezbateri cu Viorica Dancila.

Marti dupa-amiaza, si seful statului a transmis un mesaj pe Facebook, explicand de ce nu va merge la o dezbatere cu fostul premier.

#Kelemen Hunor sustinere tur II, #Kelemen Hunor sustinere alegeri , #presedinte UDMR