Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

UDMR va relua negocierile cu PSD privind colaborarea in teritoriu

Sambata, 17 Mai 2014, ora 13:10
1725 citiri
UDMR va relua negocierile cu PSD privind colaborarea in teritoriu

UDMR va relua negocierile cu PSD, dupa campania electorala, in judetele in care nu s-a ajuns la o solutie de guvernare locala, presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, fiind de parere ca daca formatiunile guverneaza impreuna la nivel national trebuie sa gaseasca o solutie si in teritoriu.

El a explicat sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Satu Mare, ca, in ciuda unor declaratii "deranjante" din campania electorala, coalitia cu PSD va merge mai departe si dupa alegerile din 25 mai, nefiind tensiuni la nivel national, dar, potrivit acestuia, trebuie reluat dialogul in teritoriu.

"Merge mai departe coalitia cu PSD-ul, nu va fi nicio problema. In campania electorala tot timpul apar declaratii, apar luari de pozitii care sunt deranjante din toate partile. Trebuie sa fim constienti ca dupa campania electorala aceasta coalitie va merge inainte", a spus Kelemen Hunor.

Potrivit presedintelui UDMR, exista judete unde lucrurile merg foarte bine si altele in care nu, dar asta nu inseamna ca lucrurile vor ramane asa pana la finalul mandatului.

"La nivel local difera foarte mult. Si la Satu Mare exista o nuanta extrem de importanta, dar aici cred ca dupa alegeri trebuie reluat dialogul. Sunt judete unde lucrurile merg foarte bine, in alte judete lucrurile nu merg foarte bine, au ramas judete unde noi am ramas cu PDL-ul, sau municipii importante, sunt locuri unde PNL-ul a ramas cu PSD-ul.

Din acest punct de vedere, dupa ce am intrat in coalitie cu PSD-ul nu a existat o obligatie ca la nivel local peste tot sa reluam coalitiile facute in 2012, nici nu prea este posibila o astfel de solutie. De aceea am spus ca la nivel local, judetean, nuantele si diferentele sunt vizibile. Asta este natura coalitiei noastre in acest moment, nu inseamna ca asa ramane pana la sfarsitul mandatului", a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat ca negocierile vor fi reluate dupa campania electorala in judetele unde nu s-a ajuns la o concluzie.

"Discutiile am inceput in toate judetele, in unele am finalizat, in altele nu, campania electorala nu este o perioada foarte buna pentru astfel de intelegeri, fiindca vrei, nu vrei, cu toate ca nu avem neaparat un electorat comun, totusi exista ciocniri mai puternice sau mai putin vizibile. Dupa campania electorala facem evaluarile noastre, si noi si altii si vom ajunge cu totii la concluzia ca daca guvernam impreuna atunci si la nivel local, unde se poate, trebuie sa gasim o solutie comuna", a mai spus acesta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#UDMR PSD alianta, #colaborare UDMR PSD teritoriu , #presedinte UDMR