Voteaza UDMR motiunea de cenzura? Ce spune Kelemen Hunor

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 16:44
2798 citiri
Voteaza UDMR motiunea de cenzura? Ce spune Kelemen Hunor
Foto: Arhiva/site UDMR

UDMR urmeaza sa ia o decizie in privinta motiunii de cenzura inainte de vot, a declarat luni presedintele formatiunii, Kelemen Hunor.

"Nu pot sa va dau un raspuns in acest moment, pentru ca noi nu am discutat in UDMR, urmeaza sa discutam, sa luam o decizie, dar decizia o vom lua inainte de vot, nu acum. Un singur lucru este clar - ca UDMR nu va vota impotriva motiunii de cenzura si probabil ca, in acest caz, fiind in Opozitie, marea majoritate a colegilor vor spune ca trebuie sa votam aceasta motiune de cenzura.

Fata de data trecuta, din sesiunea de primavara, inainte de acest anunt, liberalii ne-au cautat, am avut o discutie fara sa stim textul, fara sa cunoastem textul", a spus Kelemen Hunor, la Parlament.

PNL a depus motiunea de cenzura impotriva lui Ponta: "Este doar un scaiete veninos" (Video)

El a adaugat ca UDMR este interesat "de ce se va intampla daca pica Guvernul".

"Pe noi ne intereseaza in primul rand ce se va intampla daca pica Guvernul sau daca premierul Victor Ponta face un pas inapoi, pentru ca si aceasta posibilitate exista, banuiesc. Ce urmeaza, ce program de guvernare si ce proiecte pana la alegerile de anul viitor - sunt lucruri la fel de importante ca si motiunea de cenzura.

Fiind in Opozitie, logic daca incercati sa ajungeti la o concluzie ce vom face, se contureaza, dar decizie formala nu exista si nici nu vom lua aceasta decizie. Vom avea discutii cu PNL, cu conducerea PNL in zilele urmatoare, cel putin joia trecuta cand am avut o prima discutie la telefon, asa a ramas si va tinem la curent", a aratat liderul UDMR.

Gorghiu, despre motiune: Am mari asteptari de la celelalte partide din coalitie, nu de la PSD

Kelemen Hunor a precizat ca soarta Guvernului va fi decisa de coalitie.

"Orice idee este realista, inclusiv alegerile anticipate impreuna cu alegerile locale, de ce nu? Toate variantele sunt posibile, cum este posibila si varianta de a merge mai departe cu acest Guvern, fiindca nu noi vom decide soarta Guvernului. Soarta Guvernului va fi decisa de coalitia care sustine acest Guvern din care noi nu facem parte.

Noi cu liberalii si cine mai e in Opozitie putem vota orice motiune de cenzura, fiindca este un instrument constitutional si e bine sa existe motiuni de cenzura", a conchis Kelemen.

Citește și:
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Europarlamentarul Mihai Tudose ia apărarea subofiţerilor şi ofiţerilor de rang inferior care au pensii de 2.000, 3.000 şi 4.000 de lei, precizând că acestea nu sunt pensii nesimţite....
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Viorel Lis (79 de ani), fost primar al Bucureștiului în perioada 1998-2000, a făcut dezvăluiri despre căsnicia sa cu Oana, o femeie cu 35 de ani mai tânără. Viorel și Oana Lis sunt...
#Kelemen Hunor PNL motiune cenzura, #UDMR motiune cenzura PNL Ponta , #presedinte UDMR