Kelemen Hunor: Romania ar avea nevoie de un guvern stabil cu majoritate parlamentara solida de centru-dreapta

Duminica, 06 Decembrie 2020, ora 22:13
2036 citiri
Kelemen Hunor: Romania ar avea nevoie de un guvern stabil cu majoritate parlamentara solida de centru-dreapta
Kelemen Hunor FOTO Facebook

Presedintele UDMR, Humor Kelemen, a declarat duminica seara, 6 decembrie, ca Romania ar avea nevoie de un guvern stabil cu majoritate parlamentara solida de centru-dreapta, precizand ca nu a primit nicio solicitare pentru negocieri din partea niciunei formatiuni politice.

Liderul UDMR a declarat ca primul lucru care trebuie facut dupa investirea Guvernului este votarea legii bugetului.

"Primul pas care trebuie facut imediat dupa 20 decembrie este sa investim un guvern cu o stabilitate politica si sa sustinem, daca este posibil, un guvern care foarte repede intre Craciun si Anul Nou va da o lege a bugetului pentru 2021, fiindca este legea cea mai importanta care trebuie votata de noul Parlament inainte de Anul Nou, sa avem un buget fiindca asteptarile sunt mari", a transmis Hunor Kelemen.

El a precizat ca rezultatul obtinut de UDMR la alegerile parlamentare este unul echilibrat.

"E un rezultat bun, echilibrat, un rezultat proportional, trebuie sa asteptam solicitarea voturilor atat in tara, cat si in strainatate, dar sunt convins ca rezultatul nostru de sase la suta va ramane si va fi un rezultat prin care vom contribui la dezvoltarea societatii noastre si la apararea drepturilor comunitatii maghiare din Romania", a explicat presedintele UDMR.

Intrebat daca i-a solicitat vreun partid sa faca o coalitie si pe cine ar alege, Hunor Kelemen a raspuns: "Nu am avut astfel de discutii in aceasta seara, nici in zilele trecute si pot sa va spun ceea ce am mai spus nu numai in campania electorala, ci in toata aceasta perioada: Romania ar avea nevoie si din punctul nostru de vedere asta ar fi de dorit, un guvern stabil cu majoritate parlamentara solida de centru-dreapta. Nu ne-am schimbat parerea, nu ne-am schimbat punctul de vedere, dar pana cand nu sunt numarate toate voturile mi-e greu sa spun mai mult, mai ales ca nu exista nicio solicitare din partea nimanui sa discutam. Important este sa avem un Guvern pana in 22, 23 decembrie si sa fie unul stabil, asta inseamna cel putin 60% in Parlament. Un guvern cu 50 plus cateva voturi nu inseamna un Guvern stabil si ne vom intoarce in criza politica".

EXIT POLL Alegeri parlamentare 2020. Rezultatele anuntate la ora 21.00 de CURS-Avangarde

EXIT-POLL SOCIOPOL: PNL si PSD - 28%. Cat au obtinut USR-PLUS, AUR, Pro Romania si PMP

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#kelemen hunor, #UDMR, #alegeri parlamentare 2020 , #stiri Kelemen Hunor