UDMR își nuanțează poziția. Kelemen Hunor nu știe dacă formaţiunea pe care o conduce va vota sau nu guvernul

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 20:49
2870 citiri
UDMR își nuanțează poziția. Kelemen Hunor nu știe dacă formaţiunea pe care o conduce va vota sau nu guvernul
Kelemen Hunor, președintele UDMR FOTO Facebook/Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că nu a discutat în ultima lună cu liderul USR, Dacian Cioloş, şi că nu poate preciza dacă formaţiunea pe care o conduce va vota sau nu guvernul pe care acesta va încerca să îl formeze. "Prima dată trebuie să clarificăm de ce a dat jos Guvernul, pentru că era un lucru să dai jos Guvernul, ceea ce s-a şi întâmplat, şi era alt lucru să caute o soluţie fără să dea jos Guvernul. Nu poţi să spui că astăzi te dau jos, îţi dau un pumn în gură şi a doua zi te cer de nevastă", consideră liderul UDMR.

"În acest moment nu pot să spun decât că este o propunere a preşedintelui şi mai departe vom vedea. Preşedintele a făcut ceea ce în aceste condiţii era de făcut, a văzut că există majoritate PSD - USR PLUS - AUR. (...) A fost ultima majoritate probată prin vot. (...) Faptele arată că acolo există o majoritate de 281 de voturi. Săptămâna trecută această majoritate a fost probată. În rest, putem filosofa", a declarat Kelemen Hunor, luni seară, la B1 TV.

Liderul UDMR a precizat că în ultima lună nu a discutat deloc cu preşedintele USR, Dacian Cioloş.

"Noi nu am discutat cu Dacian Cioloş despre aşa ceva nici ieri, nici alaltăieri. Prima dată trebuie să clarificăm de ce a dat jos Guvernul, pentru că era un lucru să dai jos Guvernul, ceea ce s-a şi întâmplat, şi era alt lucru să caute o soluţie fără să dea jos Guvernul. Nu poţi să spui că astăzi te dau jos, îţi dau un pumn în gură şi a doua zi te cer de nevastă. Se poate, dar e o abordare, un mod de a face o apropiere destul de ciudat. Nu merge. Această variantă nu merge. Trebuie să vedem ce program vrea să pună în aplicare, cu cine vrea să spună în aplicare. Eu nu am datele necesare să vorbesc în acest moment şi oricum UDMR-ul, şi dacă susţine, nu are majoritate. Trebuie să găsească şi pe altcineva. Dar eu nu cred că va căuta la noi pentru că, natural, trebuie să meargă acolo unde a avut majoritatea”, a adăugat Kelemen Hunor.

Din punctul de vedere al liderului UDMR, "important este, în acest moment, că există un om care are această sarcină de a forma un guvern într-o perioadă foarte dificilă".

Kelemen consideră că USR şi PNL sunt "greu de împăcat" în acest moment.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare pentru soluţionarea crizei politice, că a decis ca Dacian Cioloş să fie nominalizat pentru postul de prim-ministru. Liderul USR Dacian Cioloş a transmis, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea sa pentru a forma noul Guvern, că este onorat şi pregătit să îşi asume responsabilitate guvernării şi să înceapă negocierile cu celelalte partide. Decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat la funcţia de prim-ministru a fost semnat de şeful statului.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#kelemen hunor, #UDMR, #UDMR guvernare , #stiri Kelemen Hunor