Kelemen Hunor se opune testării gratuite în vederea obținerii certificatului digital: ”Nu se poate să îți plătească statul. Nu vrei vaccin, vrei teste”

Luni, 13 Decembrie 2021, ora 16:40
2878 citiri
Kelemen Hunor se opune testării gratuite în vederea obținerii certificatului digital: ”Nu se poate să îți plătească statul. Nu vrei vaccin, vrei teste”
Kelemen Hunor, liderul UDMR FOTO Facebook/ Kelemen Hunor

Kelemen Hunor a declarat luni, 13 decembrie, că nu este de acord ca statul să suporte costurile testării gratuite pentru angajații care vor să obțină certificatul digital, dar care nu vor să se vaccineze.

Kelemen Hunor a argumentat că sumele s-ar ridica la miliarde și că opțiunea ar trebui să fie valabilă pentru maximum 28 de zile, până când angajații își pot face schema de vaccinare completă.

"Nu sunt de acord cu testele gratuite. Cel mult pentru 28 de zile, e perioada în care poți să faci vaccinare completă. Asta se poate accepta, mai mult nu se poate. Înseamnă miliarde. Nu se poate să îți plătească statul, că tot de la buget se plătește, că nu aduce nimeni bani de acasă. Nu vrei vaccin, vrei teste gratuite. Nu se poate, asta înseamnă că se duce în jos și vaccinarea. În 72 de ore se repetă testul. Asta unde ne duce? Dăm teste gratuite pentru tot poporul? Nu este corect nici politic, nici moral. Vom discuta în coaliție pentru 28 de zile cel mult și vom lua o decizie", a declarat Kelemen Hunor, la Digi24.

Referitor la implementarea obligativității certificatului digital, Kelemen Hunor a spus că cel mai devreme ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie.

”În primul proiect nu erau impuse teste gratuite. A venit ministrul Sănătății cu o altă gândire și acest proiect îl vom discuta în Coaliție. Sunt de acord cu propunerea lui Alexandru Rafila ca acest certificat să fie impus când crește incidența. Dacă depășești 1,5 la mie automat trebuie să prezinți certificatul. Este un lucru foarte bun. Trebuie să vedem dacă acceptăm excepții, eu nu sunt de acord pentru excepții.

"Dacă reușim să găsim azi (luni - n.r.) o formulă agreată de toată lumea, în 10 zile poate să treacă prin ambele camere și va intra în vigoare de la 1 ianuarie", a conchis Kelemn Hunor.

#kelemen hunor, #teste gratuite, #certificat digital , #stiri Kelemen Hunor