Kelemen Hunor i-a propus președintelui Iohannis desemnarea unui premier UDMR, pentru șase luni, până la rezolvarea crizei

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 17:54
2133 citiri
Kelemen Hunor i-a propus președintelui Iohannis desemnarea unui premier UDMR, pentru șase luni, până la rezolvarea crizei
Liderul UDMR Kelemen Hunor a subliniat că e nevoie de un guvern politic FOTO Facebook / Kelemen Hunor

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat luni, 11 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că i-a propus acestuia din urmă să desemneze un premier din partea UDMR, pentru o perioadă de șase luni.

Preşedintele UDMR a afirmat, la Parlament, că, pentru a ieşi din această încurcătură, ei pot să dea o mână de ajutor.

”Peste şase luni de zile timpul trece. Ce nu ai putut să reuşeşti astăzi, poţi să reuşeşti peste şase luni de zile”, a arătat Kelemen Hunor, menţionând că ”timpul trece şi te ajută să fii mai înţelept, mai calm, şi acele şanse pot fi refăcute încet încet.

Kelemen Hunor a spus că este conştient de faptul că în ceea ce priveşte energia, PNRR, bugetul, ai nevoie de un guvern cu puteri depline.

Întrebat dacă ar susţine un guvern tehnocrat, Kelemen Hunor a spus: ”De la un politician să nu aşteptaţi un guvern tehnocrat în niciun caz, trebuie să îşi asume răspunderea. Noi avem o a treia cale, pentru a ieşi din această încurcătură”.

Preşedintele Klaus Iohannis are luni, 11 octombrie, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

"Voi încerca, împreună cu cei mai maturi, mai responsabili, să găsim o ieşire din această criză. (...) Eu, personal, sunt total implicat şi eu sunt hotărât să găsesc, împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară, o ieşire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără Guvern. Suntem în pandemie, suntem în plin val patru, pentru că prea puţini români s-au vaccinat. Suntem într-o criză a preţurilor la energie, care nu a fost generată de noi şi este o criză globală şi va trebui să-i facem faţă. Pe de altă parte, suntem aproape în pragul iernii şi sunt nenumărate probleme care trebuie să fie rezolvate de un Guvern cu puteri depline, deci este clar, cu maturitate, cu calm trebuie să găsim soluţii pentru această criză guvernamentală", declara, săptămâna trecută, şeful statului, Klaus Iohannis.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#kelemen hunor, #criza politica, #guvern interimar, #premier udmr, #consultari iohannis , #stiri Kelemen Hunor