Kelemen Hunor, despre varianta ca PSD să își impună premierul prin moțiune de cenzură: ”Ar fi cascadorii râsului”

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 22:15
2425 citiri
Kelemen Hunor, despre varianta ca PSD să își impună premierul prin moțiune de cenzură: ”Ar fi cascadorii râsului”
Kelemen Hunor, liderul UDMR FOTO Facebook / Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți, 23 noiembrie, că este exclusă varianta rotației partidelor în fruntea guvernului printr-o moțiune de cenzură, precizând că regulile sunt stabilite exact în acordul semnat de liderii partidelor.

Vicepremierul a subliniat că, dacă se va întâmpla acest lucru, reprezentanţii clasei politice ”s-ar face de râs”.

PSD ar trebui să preia şefia Guvernului în mai 2023.

”Asta ar fi cascadorii râsului, să mergem pe moţiunea de cenzură. Ştim care e deadline-ul, acolo scrie data exactă, în acord. Cu o săptămână înainte, cu zece zile înainte premierul depune mandatul, urmează nominalizarea în 24 de ore, desemnarea pentru noul premier care în două zile, în trei zile este în Parlament, într-o săptămână, în zece zile s-a votat, nici nu se observă, dacă există încredere, dacă coaliţia funcţionează, dacă majoritatea se păstrează şi dacă oamenii sunt serioşi şi respectă cuvântul dat. Din punctul meu de vedere nu este o mare filosofie din punct de vedere tehnic, nici din punct de vedere politic, dar haideţi să vedem ce se va întâmpla până atunci”, a declarat Kelemen Hunor, marţi seară, la Digi 24.

Întrebat dacă s-a schimbat raportul de forţe din coaliţie faţă de alianţa cu USR, Kelemen a spus: ”Cine ştie să numere mandatele din Parlament vede. Da. S-a schimbat”.

#UDMR, #kelemen hunor, #coalitie psd pnl, #motiune de cenzura, #PSD, #PNL , #stiri Kelemen Hunor