Kelemen Hunor: „Aş duce mai departe obligativitatea de vaccinare anti-COVID-19 la anumite categorii socio-profesionale. Eu sunt pentru o abordare destul de dură”

Vineri, 17 Septembrie 2021, ora 19:30
2460 citiri
Kelemen Hunor: „Aş duce mai departe obligativitatea de vaccinare anti-COVID-19 la anumite categorii socio-profesionale. Eu sunt pentru o abordare destul de dură”
Kelemen Hunor, presedintele UDMR FOTO Facebook/ Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că ar duce mai departe obligativitatea de vaccinare anti-COVID-19 la anumite categorii socio-profesionale şi ar plusa inclusiv măsurile adoptate de italieni în privinţa vaccinării împotriva SARS-CoV-2.

"Ce zice domnul Asztalos, e treaba domnului Asztalos. S-ar putea să aibă dreptate, s-ar putea să nu aibă dreptate. Dacă trebuie lege, atunci vom da lege. Eu chiar m-aş duce mai departe cu aceste decizii şi mai bine mă înjuraţi pe mine, cei care nu sunteţi de acord cu vaccinarea, decât să ajungeţi la Terapie Intensivă şi să muriţi. Eu aş merge până acolo, poate dincolo de ce au făcut italienii, care au zis: de la 1 octombrie nimeni nu intră, nici dacă are serviciul la stat, nici dacă are serviciul la privat, dacă nu este vaccinat. Punct.

Poţi să faci ce vrei cu corpul tău, e dreptul tău, dar şi statul trebuie să aibă grijă de sănătatea publică. Când e vorba despre sănătatea publică, dacă e nevoie de lege, trebuie să dăm lege. Eu, personal, m-aş duce mai departe şi cu obligativitatea de a vaccina anumite categorii socio-profesionale. Chiar şi despre acest lucru este bine să discutăm", a declarat Kelemen Hunor, joi, într-o conferinţă de presă.

Liderul UDMR a răspuns astfel afirmaţiilor preşedintelui Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, care a susţinut că măsura introducerii certificatului sanitar nu ar trebui să fie adoptată printr-o hotărâre de Guvern, ci printr-o lege votată de Parlament, pe motiv că ar reprezenta "o condiţionare sau limitare a exerciţiului drepturilor sau libertăţilor fundamentale".

Liderul UDMR a spus că dacă e vorba de a îngrădi anumite drepturi, şi prin lege se poate, trebuie adoptată o lege, "dar degeaba stăm, nefăcând nimic, că uite, avem cifre alarmante şi previziunea nu e foarte bună".

"Vedem ce s-a întâmplat în multe state şi, vrând-nevrând, eu cred că trebuie să ne îndreptăm către a asigura şi a face în aşa fel încât marea majoritate a cetăţenilor să se vaccineze. Şi da, după aceea, sigur, dacă te-ai vaccinat, libertatea ţi se dă înapoi. Dacă ai acest certificat. Dacă trebuie lege, dăm lege, nu-i nicio problemă. Problema este cum abordăm şi eu sunt pentru o abordare destul de dură, brutală. Dacă anumite vaccinuri nu ar fi fost obligatorii, în anii '30, '40, '50, '60, '70, inclusiv când noi ne-am născut, atunci probabil că mulţi dintre noi nu am fi la Congresul UDMR", a subliniat Kelemen Hunor.

Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori.

Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Reprezentanţii REPER au transmis că excepţia de neconstituţionalitate ridicată de partid prin contestaţia depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privitor la decizia...
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
#Kelemen Hunor UDMR, #vaccinare covid, #Florin Citu , #stiri Kelemen Hunor