Kelemen Hunor, discurs elogios la congresul FIDESZ. „Viktor Orban şi guvernul său au pornit o schimbare de paradigmă curajoasă”

Duminica, 14 Noiembrie 2021, ora 16:48
4171 citiri
Kelemen Hunor, discurs elogios la congresul FIDESZ. „Viktor Orban şi guvernul său au pornit o schimbare de paradigmă curajoasă”
Kelemen Hunor, presedintele UDMR FOTO Facebook/ Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis, duminică, la al 29-lea Congres al FIDESZ, că Viktor Orban şi guvernul său au pornit, în urmă cu zece ani, o schimbare de paradigmă curajoasă, iar datorită acestui fapt "comunitatea maghiară din Ardeal s-a regăsit". "Viktor Orbán a întărit identitatea comunităţii maghiare din Bazinul Carpatic", a arătat, la rândul său, senatorul UDMR Tanczos Barna.

"Viktor Orbán a întărit identitatea comunităţii maghiare din Bazinul Carpatic. Viitorul spre care ghidează naţiunea maghiară este unit, fără dezbinare şi vine în ajutorul fiecărui maghiar să trăiască cât mai bine pe meleagurile natale. Ungaria, condusă de FIDESZ, al cărui lider este, nu doar că ajută maghiarii din afara graniţelor Ungariei, dar se străduieşte să construiască parteneriate istorice cu toate statele vecine. Iar pe perioada pandemiei, ajutorul oferit de Ungaria, condusă de FIDESZ, s-a concretizat din nou. Asta este direcţia care ne-o arată Viktor Orbán şi care trebuie să ghideze toate comunităţile maghiare din toată lumea", a afirmat Tanczos Barna, într-o postare pe Facebook.

El i-a urat succes lui Viktor Orbán duminică, la cel de-al 29-lea congres al FIDESZ.

"Orban şi guvernul său au pornit acum peste 10 ani o schimbare de paradigmă curajoasă, progresistă şi responsabilă în politica naţională. Datorită acestui fapt comunitatea maghiară din Ardeal s-a regăsit", a transmis, la rândul său, Kelemen Hunor.

El a vorbit la Congresul FIDESZ despre sprijinul pe care comunitatea maghiară l-a primit, dar şi despre importanţa protejării tradiţiilor.

Viktor Orban, premierul ungar, este considerat a fi unul din liderii autocrați ai Europei, pozițiile sale ultra-naționaliste, anti-minorități, fie că vorbim de LGBT sau migranți, au făcut din regimul său unul din guvernele cele mai defrecventabile din UE.

#Kelemen Hunor UDMR, #Viktor Orban Ungaria, #Ungaria , #stiri Kelemen Hunor