Hunor: Nimeni sa nu-si faca iluzia ca UDMR va vota o motiune cat e la guvernare

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 15:07
1404 citiri
Hunor: Nimeni sa nu-si faca iluzia ca UDMR va vota o motiune cat e la guvernare

Ministrul Culturii, Hunor Kelemen, candidat la sefia UDMR, afirma ca formatiunea pe care o reprezinta nu va vota nicio motiune de cenzura impotriva Guvernului din care face parte, subliniind faptul ca nimeni nu ar trebui sa-si faca vreo iluzie in acest sens.

"Cat suntem in Coalitie si cat suntem la guvernare, nu vom vota nicio motiune de cenzura. Opozitia are dreptul de a initia motiuni de cenzura, conform Constitutiei, este un instrument absolut important in mana Opozitiei, dar cam atat. In momentul in care noi nu suntem in Coalitie sau nu suntem la guvernare, este o alta poveste. Nimeni sa nu-si faca iluzia ca UDMR-ul va fi la guvernare si va vota motiunea impotriva Guvernului din care face parte. Sa nu-si faca nimeni iluzii!", a spus candidatul la sefia UDMR intr-un interviu acordat pentru Agerpres.

Creditat cu cele mai multe sanse de a prelua conducerea Uniunii, Kelemen Hunor spune ca atata timp cat intelegerea cu PD-L functioneaza si protocolul ce va fi semnat intre partide va ramane in vigoare, UDMR nu se gandeste sa iasa de la guvernare.

"Pana cand intelegerea noastra functioneaza, pana cand programul nostru comun va fi respectat, nu ne gandim la iesirea din Coalitie. In perioada care urmeaza vrem sa semnam un protocol, o agenda de doi ani de zile, pana la sfarsitul mandatului, pe plan guvernamental si pe plan legislativ, cu ce vrem sa facem foarte exact, ca sa punem in aplicare programul nostru de guvernare. Anul 2010 a fost un an bun, toate intelegerile au fost respectat si vorbesc de 'an bun' in sensul de functionare a Coalitiei, nu de altceva. PD-L, ca si UDMR, si-a respectat cuvantul dat si am putut sa luam deciziile asa cum trebuia.

Eu sunt adeptul politicilor de centru-dreapta, pe termen mediu si lung. Asta inseamna ca in continuare cred ca Romania are nevoie de o constructie politica care sa duca mai departe politicile de centru-dreapta incepute in 2005. Din acest punct de vedere, eu cred ca ar fi pentru Romania o pierdere uriasa daca noi in 2012, de exemplu, am pierde directia si am cauta alte politici publice, de la politici fiscale pana la reorganizarea sau restructurarea administratiei, reorganizarea sistemului de pensii, de sanatate, de asistenta sociala. Asta ar insemna ca, dupa opt ani de zile sau cati sunt, am lua o alta directie si am incepe din nou o alta constructie. Tot pe politici de centru-dreapta trebuie sa punem bazele societatii si cand vorbim de economie si despre zona privata sau despre rolul statului. De aceea, eu cred ca din acest punct de vedere va exista o coerenta, o consecventa, cel putin asa vad eu", a declarat Kelemen Hunor, precizand insa ca nu va stopa dialogul si cu celelalte partide.

Intrebat cum se va raporta UDMR la nou infiintata Uniune Social Liberala, presedintele executiv al UDMR a raspuns: "Asa cum se raporteaza un partid care se afla la guvernare la un partid sau o coalitie care este in opozitie".

"Sigur, PSD si PNL au avut mai multe luari de pozitie, nu neaparat impotriva UDMR - asta este doar de suprafata -, impotriva comunitatii maghiare si impotriva drepturilor acesteia. In chestiunea Legii invatamantului a fost foarte clara pozitia lor. Aveau sansa de a demonstra ca, din acest punct de vedere, au o empatie, ca sa nu zic altceva. Nu si-au demonstrat aceasta empatie. In acest moment, dincolo de faptul ca dialogul politic este o necesitate si trebuie lasata deschisa poarta, in orice situatie, pentru orice dialog in politica si in societate, asta nu inseamna ca ne vom apropia mai mult", a spus Kelemen Hunor.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...
Comentarii
ioanaiiiiii
rank 5
Anul 2010 a fost un an bun, toate intelegerile au fost respectat si vorbesc de 'an bun' in sensul de functionare a Coalitiei, nu de altceva. PD-L, ca si UDMR, si-a respectat cuvantul dat si am putut sa luam deciziile asa cum trebuia