Hunor: UDMR agreeaza sistemul mixt de vot

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 22:32
2014 citiri
Hunor: UDMR agreeaza sistemul mixt de vot
Foto: Arhiva

Presedintele UMDR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, la finalul intrevederii pe care a avut-o la Camera Deputatilor cu grupurile parlamentare ale formatiunii pe care o conduce ca schimbarea sistemului electoral si comasarea alegerilor trebuie sa fie adoptate legislativ impreuna si ca sistemul mixt de vot ar reprezinta varianta pe care udemeristii o agreeaza.

"Am discutat despre comasarea alegerilor si despre sistemul electoral. Aici, din punctul nostru de vedere nu s-a schimbat nimic. Comasarea alegerilor si sistemul electoral trebuie sa mearga impreuna, nu separate. Asta vom sustine in continuare in cadrul dezbaterilor din Coalitie.

Si sistemul electoral, daca se va schimba acest sistem trebuie sa fie un sistem care va asigura o reprezentare proportionala. Si aici avem posibilitate si avem mandatul de a negocia ce inseamna acest sistem proportional si cum se poate ajunge la reprezentare proportionala", a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a precizat ca sitemul mixt de vot poate reprezenta o varianta valabila.

"Sistemul mixt poate reprezinta o varianta si o alternativa intr-adevar cu care noi am facut toate calculele posibile si imposibile", a mai declarat presedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania.

#UDMR presedinte Kelemen Hunor, #sistem mixt vot UDMR , #UDMR