Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”

Autor: N.G.
Marti, 07 Decembrie 2021, ora 23:11
1518 citiri
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Kelemen Hunor. Foto: gov.ro

Liderul UDMR Kelemen Hunor susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum.

Președintele UDMR a spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei taxe de 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari pentru o perioadă limitată de timp: „Sunt perioade când trebuie să fii solidar cu acei cetățeni și acea societate unde faci profit și pe seamă cărora faci profit”.

Suntem pe un drum bun”, a comentat Kelemen Hunor, marți seara, la TVR, despre relațiile între noii parteneri de guvernare.

„Sunt două partide (n.r. PNL și PSD) care ani de zile au fost adversari puternici și brutali... e nevoie de timp, de răbdare, de efort intelectual, de înțelepciune... eu cred că președinții Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au făcut un efort excepțional și până în prezent au reușit”, a adăugat Kelemen Hunor.

Totuși, încrederea se câștigă foarte greu și se pierde ușor, a declarat vicepremierul care a mai spus că problemele cele mai complicate sunt în teritoriu. Liderul UDMR le-a cerut oamenilor să nu aștepte minuni, ci responsabilitate.

„Mai este o problemă complicată în teritoriu... în anumite județe, localități, este nevoie de timp, acolo mulți au fost adversari... să nu așteptați minuni, să așteptați responsabilitate și să aveți răbdare”, a precizat Kelemen Hunor.

PNL, PSD și UDMR sunt în alianța de guvernare care a format Guvernul condus de Nicolae Ciucă.

#Hunor, #coalitie, #PSD, #UDMR, #PNL, #ciuca, #guvern , #UDMR