Kelemen, despre candidatura lui Tokes in Ungaria: Nu ne incurca in niciun fel

Duminica, 06 Aprilie 2014, ora 08:30
1834 citiri
Kelemen, despre candidatura lui Tokes in Ungaria: Nu ne incurca in niciun fel

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sambata, la Deva, intrebat cum sunt influentate voturile pentru UDMR de o candidatura a lui Laszlo Tokes pe listele FIDESZ la europarlamentare, ca acest lucru nu "incurca in niciun fel" Uniunea, intrucat listele partidelor din Ungaria nu vor exista in Romania.

Prezent la Deva, la conferinta judeteana de alegeri a UDMR Hunedoara, Kelemen Hunor a fost intrebat de jurnalisti cum sunt influentate voturile pentru UDMR de faptul ca Laszlo Tokes candideaza pe listele FIDESZ, acesta raspunzand ca listele partidelor din Ungaria nu vor exista si in Romania.

"Candidatura lui Tokes, in Ungaria, nu ne deranjeaza, nu ne incurca in niciun fel, fiindca la europarlamentare nu vor exista liste in Romania. Ma refer la listele partidelor din Ungaria. Nu se poate vota pe acele liste. Din acest punct de vedere, pe noi nu ne incurca prezenta lui pe o alta lista, dintr-o alta tara. Este decizia lui, nu comentam aceasta decizie", a spus presedintele UDMR.

Tokes candideaza la europarlamentare din partea Ungariei

Kelemen Hunor s-a aratat optimist in ceea ce priveste rezultatul pe care UDMR il va obtine la alegerile europarlamentare.

"Sunt convins ca printr-o mobilizare buna vom ajunge la un rezultat bun (...) Daca trimitem doi parlamentari inseamna ca am obtinut 6% sau peste 6%. Orice este peste 6,3% lucreaza pentru al treilea mandat. Vom face o mobilizare buna si trebuie sa fim prezenti in Parlamentul European. Asta este tinta noastra", a adaugat liderul UDMR.

La inceputul lunii februarie, europarlamentarul Laszlo Tokes anunta ca va candida pentru un nou mandat in Parlamentul European, precizand ca deocamdata nu "s-a stabilit" daca o va face ca reprezentant al PPMT, al unor "organizatii civice maghiare" sau ca independent.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...