Kelemen: Guvernul Ungureanu a lasat bani pentru reintregirea salariilor - vezi suma

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 21:03
3488 citiri
Kelemen: Guvernul Ungureanu a lasat bani pentru reintregirea salariilor - vezi suma

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca guvernele conduse de Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu au lasat suficienti bani pentru revenirea la salariile bugetarilor din 2010.

"Exista o rezerva de 5 miliarde de euro la Ministerul de Finante, am discutat despre majorarea salariilor cu FMI. Nu lasam visteria goala pentru majorarea salariilor incepand cu luna iunie", a mai spus Kelemen Hunor intr-o conferinta de presa.

Kelemen Hunor a mai declarat ca, dupa votarea motiunii de cenzura care a dus la caderea Guvernului din care si UDMR facea parte, Uniunea isi va urmari propria agenda, fara a realiza nici un fel de aliante electorale. "Este o perioada in care va fi important sa explicam ce am facut si sa ne asumam eventualele greseli comise in perioada guvernarii", a explicat presedintele UDMR.

Kelemen Hunor a mai vorbit despre faptul ca o problema fundamentala a politicii romanesti o reprezinta migratia politica, fenomen ingrijorator care a fost accentuat de sistemul electoral introdus in 2008 (votul uninominal - n.n.) si cu care Uniunea nu a fost de acord.

"Consider ca migratia politica trebuie restrictionata sau eliminata cumva din viata politica.

In caz contrar, credibilitatea clasei politice va fi intr-o continua scadere. (...) Votul cetatenilor trebuie sa se regaseasca in structurile Parlamentului si implicit in deciziile care se iau. (...) Aceste tradari sunt pacatoase, iar actualul sistem electoral, cu care noi nu am fost de acord, a contribuit la adancirea acestui fenomen. (...) Foarte repede trebuie gasit un medicament la aceasta maladie a clasei politice", a subliniat presedintele UDMR. In opinia sa, migratia politica ar putea fi oprita inclusiv printr-o prevedere constitutionala.

In aceeasi conferinta de presa, Kelemen Hunor a mai declarat ca UDMR considera ca Romania are nevoie de alegeri anticipate, care sa duca la formarea unui guvern cu sustinere parlamentara consistenta.

"Pentru Romania este de dorit sa avem cat mai repede alegeri parlamentare. Se va putea ajunge la anticipate doar daca va exista consens politic. (...) Constitutia nu permite dizolvarea Parlamentului foarte usor, dar pot fi organizate alegeri anticipate daca va exista consens in clasa politica. (...) UDMR cu 7% in Parlament nu poate declansa alegeri anticipate, dar va sustine o decizie care sa duca la organizarea lor. Acestea ar putea fi organizate in septembrie. Diferenta intre septembrie si decembrie nu pare a fi mare, insa, alegerile sunt foarte importante in perspectiva mentinerii echilibrului financiar si bugetar al tarii. Fiecare zi este foarte importanta", a subliniat Kelemen Hunor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Kelemen Hunor bani salarii Ungureanu, #Kelemen reintregire salarii , #UDMR