Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Kelemen Hunor ar fi dispus sa intre in cursa pentru Cotroceni

Sambata, 20 Iunie 2009, ora 20:35
1058 citiri
Kelemen Hunor ar fi dispus sa intre in cursa pentru Cotroceni

Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata, la finalul sedintei Consiliului Consultativ al UDMR, ca va candida la alegerile prezidentiale daca presedintele Marko Bela nu va accepta nominalizarea si formatiunea il va desemna pe el.

"Eu spun ca vom avea candidat, 99,99%, pentru ca decizia se va forma la CRU. In mod rational, logic, cel care ar trebui sa candideze e presedintele UDMR, Marko. In cazul in care el va candida, va avea tot sprijinul meu, daca nu va candida el, mai sunt cateva nume, printre care si numele meu si voi accepta sa intru in aceasta cursa doar in cazul in care nu va candida domnul Marko", a subliniat Kelemen pentru Newsin.

Potrivit presedintelui executiv al UDMR, el are sustinerea a trei organizatii teritoriale din Secuime, iar potrivit unor surse Unionale si UDMR Bihor il sprijina pe candidatul Kelemen la alegerile prezidentiale.

"Sunt cateva organizatii teritoriale care, fara sa discutam, fara sa facem lobby, fara sa avem consultari, au zis ca ma sustin. Sunt, inainte de toate, organizatiile din Secuime, Gheorgheni, Ciuc si judetul Covasna. Eu cred ca in momentul in care vom lua aceasta decizie, vineri si sambata - vineri vom avea o consultare cu organizatiile teritoriale -, vom avea si candidatul pentru prezidentiale.

Sigur, nu as vrea sa avem un conflict intern din aceasta cauza, fiindca in momentul in care nu va candida domnul Marko, ar fi normal, firesc, sa ajungem la un consens, sa nu avem un conflict latent sau mai putin latent si trebuie sa facem o campanie unitara, sa aducem oamenii la vot (...) Cei care au zis foarte ferm si foarte clar ca ma sustin in cazul in care nu candideaza Marko, sunt organizatiile teritoriale Gheorgheni, Ciuc si organizatia teritoriala din Covasna. Odorheiul nu a fost prezent", a spus presedintele executiv al UDMR.

Pe lista de posibili candidati mai figureaza si Borbely Laszlo

Potrivit unor surse din UDMR, la sedinta de sambata a Consiliului Consultativ, patru organizatii - trei din Secuime si Bihorul - au spus ca este nevoie de o figura noua in cursa pentru alegerile prezidentiale, insa majoritatea au fost de parere ca aceasta batalie electorala revine presedintelui de partid, pentru ca asa vor proceda si partidele romanesti.

Aceleasi surse au mai declarat pentru NewsIn ca in cazul in care Marko Bela va refuza sa isi asume candidatura, Kelemen Hunor are o sustinere mai mare din partea organizatiilor teritoriale decat deputatul Borbely Laszlo. Despre candidatura senatorului Gyorgy Frunda nu s-a discutat sambata la Cluj-Napoca, sustin sursele citate.

Consiliul Consultativ al UDMR a decis sambata, la Cluj-Napoca nominalizarea unui candidat propriu la alegerile prezidentiale din toamna, urmand sa aleaga de pe o "lista cu patru-cinci nume", potrivit liderului UDMR, Mako Bela.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Kelemen Hunor prezidentiale, #candidat UDMR prezidentiale, #Marko Bela alegeri , #UDMR
Comentarii