Kelemen Hunor, candidatul UDMR la presedintia Romaniei. Cine va fi ministrul Culturii (Video)

Joi, 17 Iulie 2014, ora 14:15
3096 citiri
Kelemen Hunor, candidatul UDMR la presedintia Romaniei. Cine va fi ministrul Culturii (Video)
Foto: dahr.ro

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, urmeaza sa candideze la presedintia Romaniei la alegerile de la sfarsitul lui 2014, dupa ce nominalizarea sa a fost votata de conducerea maghiara. Totodata, acesta a anuntat ca pentru functia de ministru al Culturii va fi propusa Rozalia Biro.

"Am analizat toate argumentele pro si contra si am ajuns la concluzia ca trebuie sa avem un candidat. Propunerea a fost sa fiu eu candidatul in 2014. Ma onoreaza aceasta propunere si mi-am asumat aceasta candidatura", a spus Kelemen Hunor, intr-o conferinta de presa.

"Avem o viziune despre Romania si o viziune despre comunitatea maghiara. Niciun candidat roman nu are un program despre comunitatea maghiara. Programul meu va fi bazat pe programul UDMR", a adaugat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor ramane in Guvern pana la 1 august (Video)

Acesta a vorbit si despre portofoliul ministerului Culturii, de la sefia caruia si-a anuntat demisia.

"Ieri am avut o discutie cu doamna senator Biro Rozalia. Dupa cateva ore de gandire, a acceptat aceasta numire. Doamna Biro Rozalia este presedinte al Consiliului Reprezentantilor Unionali. Votul a fost dat in Consiliul Permanent si, pana imi termin eu mandatul pe 1 august, propunerea va ajunge pe masa premierului", a spus presedintele UDMR.

Kelemen Hunor i-a facut si o prezentare Rozaliei Biro, aratand ca aceasta, pe langa functia de senator, mai este presedinte al Consiliului Reprezentantilor Unionali si a avut si functia de viceprimar al municipiului Oradea.

"Va fi pentru prima oara cand o femeie ajunge in pozitia de vicepremier", a mai spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor demisioneaza din Guvern, dar UDMR nu pleaca de la guvernare

Ministrul Culturii, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat, luni, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta, ca se va retrage din functia de ministru si din cea de vicepremier.

Decizia de a demisiona din Guvern a fost luata in Consiliul Permanent al UDMR, care a fost convocat in contextul in care Executivul s-a alaturat CE intr-un proces privind o initiativa cetateneasca sustinuta de UDMR privind un cadru legislativ la nivelul UE pentru protectia minoritatilor.

Kelemen Hunor a anuntat, totodata, ca a ajuns la un compromis cu premierul Victor Ponta, astfel ca initiativa cetateneasca privind minoritatile sa fie dezbatuta in comisiile parlamentare, in toamna, iar pana la finalizarea dezbaterilor Romania sa nu trimita noi documente la CJUE.

Eveniment Quarterly Report

Congres extraordinar al AUR la Alba Iulia pe 2 decembrie. Partidul discută strategia pe 2024
Congres extraordinar al AUR la Alba Iulia pe 2 decembrie. Partidul discută strategia pe 2024
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate elemente organizatorice şi strategia...
Analiză - Poliția: de la Mihai Chițac la Cătălin Predoiu
Analiză - Poliția: de la Mihai Chițac la Cătălin Predoiu
Fuga din țară a primarului din Baia Mare Cătălin Cherecheș, condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, readuce în actualitate slăbiciunile și complicitățile cu...
#Kelemen candidatura presedintie Romania, #Hunor nominalizare presedinte Romania, #Rozalia Biro nominalizare vicepremier , #UDMR