Kelemen Hunor: Iata care sunt conditiile UDMR pentru a intra la guvernare

Joi, 27 Februarie 2014, ora 21:07
9843 citiri
Kelemen Hunor: Iata care sunt conditiile UDMR pentru a intra la guvernare

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a dezvaluit care sunt conditiile pe care Uniunea le pune prim-ministrului Victor Ponta, pentru a intra la guvernare. Primul domeniu evocat de liderul UDMR este cel al drepturilor minoritatilor.

"Sunt trei domenii importante: drepturile minoritatilor - este un lucru foarte bine stiut, noi ce ganduri avem; e vorba de problemele economice si sociale - trebuie sa tinem cont de aceasta perioada si de problemele oamenilor, indiferent ca sunt maghiari, romani, nemti sau de orice alta nationalitate, oamenii au probleme cam la fel si probleme de infrastructura", a declarat Kelemen Hunor, citat de Digi 24.

Seful UDMR: M-a sunat Ponta, ne invita la negocieri. Varianta cea mai buna e sa avem ministri (Video)

De asemenea, Kelemen Hunor a spus, joi, in discursul sustinut la Adunarea Generala a UDMR Targu Mures ca grupurile parlamentare ale formatiunii maghiare reprezinta "limba cantarului": "Depinde de noi daca recunoastem sansele momentului".

Presedintele UDMR afirmase, miercuri, ca a primit un telefon de la premierul Victor Ponta, care l-a invitat sa stabileasca o intalnire pentru negocieri privind o majoritate parlamentara. El a spus ca o varianta buna pentru UDMR este sa aiba ministri.

Frunda, despre UDMR la guvernare: Ne vom intelege cu toti, dar nu cu Voiculescu (Video)

Nu in ultimul rand, una dintre solicitarile UDMR este, potrivit unor surse Hotnews, renuntarea din partea Guvernului Ponta la procesele cu primarii maghiari care au arborat steagul secuiesc.

Premierul Victor Ponta are nevoie, dupa iesirea PNL de la guvernare, de o noua majoritate parlamentara pentru cabinetul sau, astfel ca discutii foarte avansate in acest sens sunt cu UDMR.

Citeste si:
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot accesa documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot accesa documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...