Kelemen Hunor: Modificarea Codurilor prin ordonanta e o greseala imensa, arata amatorismul Guvernului

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 14:01
6995 citiri
Kelemen Hunor: Modificarea Codurilor prin ordonanta e o greseala imensa, arata amatorismul Guvernului

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara ca adoptarea modificarilor la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala prin OUG de catre Guvern este o greseala imensa care arata "amatorismul Executivului". Reprezentantii Guvernului dau impresia ca nu au mai guvernat niciodata, spune Kelemen.

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, ca UDMR nu este de acord ca cele doua Coduri, Codul Penal si Codul de Procedura Penala, sa fie modificate prin OUG.

"Nu suntem de acord cu decizia Guvernului si consideram ca a fost o greseala imensa modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala prin ordonanta de urgenta. UDMR isi mentine opinia si considera ca ambele Coduri sa fie modificate in conformitate cu deciziile Curtii Constitutionale si strict in urma unei dezbateri in Parlament", sustine Kelemen Hunor, potrivit unui comunicat de presa.

"Culmea situatiei este ca, in mai putin de un an, de trei ori au fost modificate Codurile prin OUG: de doua ori Guvernul Ciolos, anul trecut, in luna mai, iar acum acest Guvern vine si modifica tot prin OUG.

Nu este acceptabila aceasta modalitate de a da OUG de trei ori intr-un an, arata o neseriozitate. De cate ori Codurile au fost modificate prin ordonante, prin asumarea raspunderii, prin orice alta modalitate ocolind Parlamentul, de fiecare data, ulterior, s-a dovedit a fi o greseala. Nu stiu de ce nu invata din greselile trecutului. (...)

Oricum, se vede mult amatorism in ceea ce face acest Guvern in aceste zile, parca nu au mai guvernat niciodata, parca acum au inceput", a mai spus Kelemen.

Potrivit acestuia, UDMR sustine o dezbatere in procedura de urgenta a OUG in Parlament.

"Trebuia o dezbatere parlamentara, un proiect de lege, asa ar fi fost normal, aceasta este pozitia noastra", a adaugat presedintele Uniunii.

Kelemen Hunor a afirmat ca a cerut specialistilor UDMR sa faca o analiza a modificarilor aduse celor doua Coduri, pentru a se vedea daca sunt in concordanta cu deciziile CCR privind problemele de neconstitutionalitate.

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache, dupa ce la sedinta a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Totodata, presedintele Iohannis a discutat cu Avocatul Poporului, caruia i-a pus la dispozitie documente care arata ca poate sesiza Curtea Constitutionala, invitandu-l sa o faca.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...