Kelemen Hunor: Nu facem un joc de puzzle, lipim sau dezlipim judete (Video)

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 10:51
2219 citiri
Kelemen Hunor: Nu facem un joc de puzzle, lipim sau dezlipim judete (Video)

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat miercuri ca discutiile pe tema reorganizarii administrativ-teritoriale nu se fac ca "un joc de puzzle in care lipim sau dezlipim judete", ci trebuie sa se tina cont si de interesele locale.

"Noi nu facem un joc de puzle, lipim judete sau dezlipim judete, vorbim de principii si interese, nu de interesele baronilor locali si regionali, ci de interesele comunitatilor locale", a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat ca inca nu s-a luat o decizie cu privire la modul in care se vor imparti judetele in cadrul reorganizarii administrativ-teritoriale.

"Interesul este pastrarea Coalitiei si a stabilitatii politice, dar in acelasi timp nu se va accepta nicio varianta care nu tine cont de acele conventii ratificate de Romania, inclusiv de minoritatile nationale, si care nu tine cont de interesele minoritatii maghiare.

Nu am luat o decizie, vom continua consultarile si sambata in CRU (n red. Consiliul Reprezentantilor Unionali), dupa care veti cunoaste pozitia noastra exact. In grupurile reunite toata lumea a fost de acord cu principii stabilite", a declarat Kelemen Hunor.

Despre iesirea de la guvernare: Orice e posibil

Intrebat daca UDMR va iesi de la guvernare in cazul in care nu se ajunge la o intelgere cu privire la reorganizarea administrativa, Kelemen Hunor a raspuns ca "orice este posibil".

"Orice este posibil, mai putin sa oprim gravitatia. In rest, orice este posibil. (...) Noi nu acceptam varianta 8 regiuni transformate in 8 judete. Cautam varianta de mijloc, care va fi varianta de mijloc in acest moment nu stiu. Cand vom gasi o formula de compromis o vom anunta, deocamdata ea nu exista", a declarat liderul UDMR.

Liderul UDMR a adaugat ca orice reforma administrativa trebuie sa tina cont de minoritatile nationale, urmand sa se caute o solutie de compromis. Hunor a precizat ca, in teritoriu, majoritatea maghiarilor se pronunta pentru organizarea unui referendum privind reorganizarea administrativa.

Partidul Democrat-Liberal (PDL) si Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR) nu au reusit sa ajunga la o intelegere pana acum, cu privire la reorganizarea administrativ-teritoriala propusa de PDL. Proiectul democrat-liberalilor prevede o impartire in opt regiuni administrative, pe cand UDMR propune 16 regiuni, care sa cuprinda si Tinutul Secuiesc.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...