Kelemen Hunor o contrazice pe Monica Macovei: Degeaba spune ca e OK, nu e!

Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 18:51
2371 citiri
Kelemen Hunor o contrazice pe Monica Macovei: Degeaba spune ca e OK, nu e!
Foto: kelemenhunor.ro

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a sustinut sambata, cu prilejul unei vizite in judetul Covasna, ca drepturile minoritatilor nationale din Romania nu indeplinesc pe deplin standardele europene, asa cum sustine europarlamentarul PDL Monica Macovei.

Kelemen Hunor a subliniat ca membrii comunitatii maghiare sunt cei mai indreptatiti sa vorbeasca despre acest lucru si nimeni altcineva.

"Atunci putem vorbi de un standard la un nivel european cand spunem noi, maghiarii, ca s-a rezolvat problema drepturilor minoritatilor nationale. Pana cand noi nu spunem acest lucru, cand spune altcineva, cand spune Monica Macovei, atunci lasati-ma sa am o oarecare indoiala.

Sa ne intrebe pe noi, daca cineva vrea sa stie, ce credem noi despre comunitatea noastra, despre viata comunitatii noastre si despre viitorul comunitatii si cand spunem noi ca e OK, atunci va fi OK. Pana spunem ca nu e OK, degeaba spune Monica Macovei ca e, pentru ca nu e. (...) Sigur ca nu sunt rezolvate problemele, pentru ca altfel nu am mai milita si nu am mai pune in programul nostru problematica minoritatilor nationale si a comunitatii maghiare", a declarat Kelemen Hunor.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a afirmat vineri, la Sfantu Gheorghe, ca Romania a rezolvat problema drepturilor minoritatilor nationale si ca e data ca exemplu in Europa, insa considera ca UDMR se foloseste de acest subiect ca sa aiba "un rost al existentei".

"Cred ca Romania a rezolvat problema drepturilor minoritatilor, este data drept exemplu multor state membre. UDMR foloseste aceasta chestiune pentru a avea un rost al existentei", a declarat Monica Macovei, care s-a aflat la Sfantu Gheorghe in campanie electorala pentru Parlamentul European.

#Kelemen Hunor minoritati Romania, #Kelemen Hunor Monica Macovei minoritati , #UDMR