Kelemen Hunor: Participarea la guvernare inseamna ministru. Alta optiune este Opozitia

Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 14:03
3074 citiri
Kelemen Hunor: Participarea la guvernare inseamna ministru. Alta optiune este Opozitia

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca o eventuala participare a Uniunii la guvernare alaturi de USL ar trebui sa se faca la nivel de ministri, nu la nivel de secretari de stat sau sefi de agentii, si a facut apel la CRU sa decida cu "intelepciune" asupra ramanerii sau nu in Opozitie.

Kelemen Hunor a declarat, sambata, la sedinta CRU care se desfasoara la Targu-Mures, ca liderii Uniunii trebuie sa vada ce este mai bine pentru UDMR si pentru maghiarii din Transilvania si sa ia o decizie responsabila, bazata pe intelepciune, in ceea ce priveste intrarea la guvernare.

"Participarea la guvernare alaturi de USL inseamna ministru, nu secretar de stat si directori si sefi de agentii. Si acestea sunt importante, dar de aici sa pornim, o colaborare cu ministri. Alta optiune este Opozitia, dar din Opozitie nu va exista dialog si nu putem implementa proiectele noastre.

A treia optiune nu o vad - sprijinirea USL in Parlament cu voturile noastre -, pentru ca ei nu au nevoie de voturile noastre. Trebuie sa decidem daca vrem sa avem un cuvant de spus, sa fim prezenti acolo unde se iau decizii, desi matematic nu este nevoie de voturile noastre, sa ne hotaram astfel incat cuvantul nostru sa se faca auzit. Trebuie sa vedem ce este mai bine pentru UDMR si pentru maghiarii din Transilvania, sa luam o decizie responsabila, bazata pe intelepciune", a spus Kelemen.

Borbely: Sunt si voci din UDMR care spun sa nu intram la guvernare

Acesta a adaugat ca UDMR trebuie sa se gandeasca ce poate face cu rezultatele obtinute la alegeri, cum sa fie prezenta pe scena politica astfel incat sa nu fie stirbite drepturile comunitatii maghiare, ca tot ceea ce s-a obtinut sa nu fie diminuat, ca restructurarea regionala sa nu lezeze interesele comunitatii maghiare.

"Sa nu stam departe de locul in care se iau decizii", a conchis Kelemen Hunor.

#Hunor UDMR Guvernare minister, #Hunor UDMR minister, #UDMR guvernare USL , #UDMR