Kelemen Hunor: PSD nu se intareste. Eu sunt pentru un guvern stabil, daca se poate PNL

Miercuri, 29 Ianuarie 2020, ora 09:32
3879 citiri
Kelemen Hunor: PSD nu se intareste. Eu sunt pentru un guvern stabil, daca se poate PNL
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca formatiunea pe care o conduce nu s-a "impacat" cu PSD, dar ca va face front comun la motiunea de cenzura si va vota pentru aceasta, deoarece nu isi doreste alegeri in doua tururi pentru primari. Kelemen a spus ca PSD nu se va intari, iar personal ar sustine mai degraba un guvern PNL, dar stabil.

Kelemen Hunor a declarat, marti seara, la Realitatea Plus, ca UDMR nu va forma o majoritate cu PSD, in Parlament.

"Nu ne-am impacat cu colegii de la PSD. Nu vom face o majoritate, nu vom guverna. Noi nu vrem sa guvernam. Am intrerupt colaborarea parlamentara si sustinerea guvernului PSD. Cred ca este o greseala uriasa sa introduci alegeri in doua tururi (...)

Vom vota motiunea si deschidem calea spre alegeri anticipate. Asta nu inseamna ca vor fi alegeri anticipate. Se stie ca trebuie respinse doua guverne", a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a subliniat ca "in Constitutia noastra nu exista alegeri anticipate, exista dizolvarea Parlamentului. (...) PSD nu vrea sa guverneze".

Presedintele UDMR considera ca social-democratii nu se vor intari, pentru ca "au problemele lor".

"PSD nu se intareste. Nici in acest an si nici in anii viitori nu se va intari. Au ei problemele lor. Eu sunt pentru un guvern stabil, daca se poate PNL, cu cineva dupa alegeri", a spus Kelemen Hunor.

Intrebat ce parere are despre Guvernul Orban, Kelemen Hunor a replicat ca "poate daca ar avea majoritate parlamentara atunci ar fi un guvern cu sanse reale sa faca ce are de facut. Fara majoritate parlamentara, nici nu mai conteaza, fiindca trebuie sa... fac greseli. Orban nu a respectat, a trecut pe langa acordul nostru politic. Sigur, trebuie sa sanctionam".

Ciolacu: Presupun ca joi vom depune motiunea de cenzura

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#UDMR motiune cenzura Guvern Orban, #motiune cenzura guvern orban , #UDMR