Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Kelemen Hunor s-a dus la Cotroceni cu trei formule de guvern pentru Iohannis

Vineri, 11 Octombrie 2019, ora 13:12
5571 citiri
Kelemen Hunor s-a dus la Cotroceni cu trei formule de guvern pentru Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala

Foarte putin au stat la Cotroceni si liderii maghiarilor din Parlament. La finalul consultarilor cu Klaus Iohannis, Kelemen Hunor a prezentat trei formule de guvern pe care formatiunea sa i le-a propus sefului statului.

"Am prezentat ce credem noi despre cele doua teme: anticipate si guvern. Avem nevoie de un guvern validat in Parlament cat mai repede. Suntem in octombrie, nu avem nici macar un proiect de buget, avem nevoie de o rectificare bugetara.

Nu credem in varianta anticipatelor. Ar insemna un guvern interimar, ar insemna Parlament dizolvat, nu se va face buget si nu vom avea buget pana in iunie. Sa arunci tara intr-o astfel de criza inseamna ca esti inconstient, nu vezi riscurile.

Dar daca toata lumea va sustine anticipatele, noi suntem pregatiti, dar nu sustinem din aceasta cauza, ca nu poti sa lasi tara fara buget", a explicat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a explicat apoi si variantele de guvern sustinute de formatiunea sa.

"Prima optiune e un premier din UDMR, dar nu am facut o nominalizare pana nu vedem ce crede si presedintele Klaus Iohannis.

A doua optiune este un premier independent, nu tehnocrat, din zona financiara, bancara, sustinut de partidele care au votat motiunea de cenzura, care are grija de buget, gestioneaza tara pana in decembrie anul viitor.

Ultima optiune este un guvern condus de PNL, dar acolo am inteles ca nu mai e nevoie de noi. PSD a spus ca daca PNL promite ca nu taie pensiile si salariile il va sustine. Asa ca PNL sustinut de PSD va avea majoritate si nu mai este nevoie de noi. Riscurile unui guvern PNL sunt: toata lumea va incerca dintii pe el si se uzeaza. Nu stim ce doreste un astfel de guvern pentru ca nu a spus", a precizat Kelemen Hunor.

Guvernul Dancila a picat, joi, dupa ce motiunea de cenzura depusa de Opozitie a fost votata joi in Parlament, fiind votata de 238 de parlamentari.

Presedintele Klaus Iohannis a chemat, vineri, partidele parlamentare la Cotroceni pentru discutii despre guvernul care va lua locul Executivului Dancila.

Urmareste LIVE desfasurarea consultarilor si declaratiile liderilor politici veniti la Cotroceni

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#UDMR variante guvern consultari Iohannis , #UDMR