Kelemen Hunor si-a depus candidatura: Ce promite prezidentiabilul UDMR (Video)

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 16:20
3468 citiri
Kelemen Hunor si-a depus candidatura: Ce promite prezidentiabilul UDMR (Video)
Foto: udmr.ro

Kelemen Hunor, candidatul UDMR la alegerile prezidentiale, a declarat luni, la sediul Biroului Electoral Central (BEC), ca in campania electorala va milita "pentru o Romanie puternica, cu regiuni foarte bine definite, puternice, cu identitati foarte clare".

Intrebat ce intelege prin comunitati puternice, presedintele UDMR a raspuns ca toate regiunile istorice din Romania au o traditie puternica si ca este necesara sublinierea caracteristicilor fiecarei regiuni. El a evitat insa sa vorbeasca despre autonomia teritoriala.

In context, Kelemen Hunor a aratat ca "toate statele au gasit solutii pentru minoritati. Pentru ca Romania sa fie o tara puternica si respectata trebuie sa gasim solutii pe problemele etnice", a mai spus liderul UDMR, adaugand ca toate solutiile trebuie sa fie bine discutate, cu intreaga societatea romaneasca.

"Cuvantul cheie din aceasta campanie electorala va fi respectul. Vreau o tara respectata in aceasta regiune. Avem toate atuurile sa devenim o tara care are un cuvant de spus in UE", a mai aratat Kelemen Hunor.

In ceea ce priveste turul doi al alegerilor prezidentiale, el a evitat sa spuna pe cine va sustine. "Avem tot timpul sa luam o decizie, daca va fi cazul. Poate nu va fi cazul", a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor s-a inscris luni oficial ca si candidat la alegerile prezidentiale din partea UDMR. El a depus la BEC liste cu 270.000 de semnaturi.

Pana in prezent s-au inscris, oficial, ca si candidati la alegerile prezidentiale: Victor Ponta (Alianta PSD-UNPR-PC), Klaus Iohannis (Alianta Crestin Liberala), Monica Macovei (candidat independent), Elena Udrea (PMP), Calin Popescu-Tariceanu.

Eveniment Quarterly Report

Se vor impozita câștigurile obținute la nunți și botezuri? Răspunsul șefului guvernului
Se vor impozita câștigurile obținute la nunți și botezuri? Răspunsul șefului guvernului
Premierul Marcel Ciolacu a precizat, vineri, la Buzău, că încă nu şi-a asumat proiectul de lege privind măsurile fiscale şi a anunţat că va avea, luni dimineaţă la ora 9.00, o nouă...
Ciolacu se judecă cu o instituție din subordine pentru certificatul de revoluționar: ”Vreau să îl arăt nepoților”
Ciolacu se judecă cu o instituție din subordine pentru certificatul de revoluționar: ”Vreau să îl arăt nepoților”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri la Buzău, că nu va avea nici pensie de revoluţionar şi nu va solicita statului român preschimbarea certificatului pentru a beneficia de ceva de pe...
#alegeri prezidentiale Kelemen Hunor, #inscriere BEC alegeri UDMR , #UDMR
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
Fac o presupunere fara sa citesc articolul.