Kelemen Hunor, sustinut de cinci organizatii UDMR pentru sefia Uniunii

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 21:50
1254 citiri
Kelemen Hunor, sustinut de cinci organizatii UDMR pentru sefia Uniunii
Foto: alegeri.tv

Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marti, la Brasov, ca, din informatiile pe care le detine, candidatura sa la sefia UDMR este sprijinita, pana in prezent, de cinci organizatii si filiale judetene ale UDMR.

"Aseara (luni - n.r.) am participat alaturi de domnul Peter Eckstein Kovacs la o dezbatere organizata la filiala din Alba a UDMR. Dupa cateva ore de discutii, s-a decis cu 12 voturi la 5 ca delegatii din Alba la Congresul UDMR sa ma sustina pe mine. De asemenea, am si sustinerea organizatiei din Harghita, dar s-au anuntat si alte filiale care doresc sa ma sprijine", a declarat Klemen Hunor.

In acelasi context, presedintele organizatiei brasov a UDMR, Kovacs Attila, a anuntat, in premiera, ca si organizatia pe care o conduce il va sprijini pe Kelemen Hubor pentru presedintia Uniunii.

"Chiar ieri (n.r. - luni) am decis in forul nostru de conducere sa sprijinim candidatura domnului Kelemen Hunor", a declarat Kovacs.

Presedintele executiv al UDMR a mai declarat ca, daca va castiga sefia Uniunii, va avea o discutie cu actualul presedinte Marko Bela si ii va cere sa pastreze pana la finalul mandatului functia de vicepremier pe care o detine in acest moment, dar si ca va incerca sa imbunatateasca relatiile UDMR cu FIDESZ si cu premierul ungar Viktor Orban, relatii care acum nu sunt dintre cele mai cordiale.

"Nu ma gandesc sa fac o rocada cu domnul Marko Bela in Guvern. Daca voi castiga alegerile din UDMR, ii voi cere sa ramana pe functie pana la terminarea mandatului. In ceea ce priveste relatiile UDMR cu actuala conducere a Ungariei, parerea mea este ca nu avem niciun motiv pentru a nu ne intelege. Atat eu cat si premierul Viktor Orban facem parte din aceeasi generatie de politicieni si cu cei din jurul domniei sale si nu am fost niciodata in conflict. Relatiile dintre UDMR Si FIDESZ trebuie reganditesi corectate, eu am toata deschiderea in acest sens", a mai spus candidatul la presedintia UDMR.

In ceea ce priveste relatia UDMR cu europarlamentarul Tokes Laszlo, Kelemen Hunor a declarat ca, daca va castiga sefia UDMR, il va invita pe acesta la o discutie foarte serioasa si va incerca sa-l convinga sa renunte la planurile sale de infiintare a Partidului Popular, pe care o considera "o greseala tactica".

"La noi, acum, actioneaza o aritmetica inversa, nici doi nu este mai mare ca unu si cu atat trei nu poate fi mai mare ca unu. De aceea, voi incerca sa am o discutie cu europarlamentarul Tokes Laszlo si am sa incerc sa-l conving sa renunte la ideea de a infiinta un nou partid al maghiarilor, lucru care ar diviza si mai mult voturile maghiarilor", a incheiat Kelemen Hunor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#kelemn hunor udmr, #hunor alegeri UDMR , #UDMR