PP-DD dezbina coalitia? UDMR: Intrarea lor la guvernare ar fi un dezastru! Ce spune Ponta (Video)

Marti, 10 Iunie 2014, ora 17:05
4059 citiri
PP-DD dezbina coalitia? UDMR: Intrarea lor la guvernare ar fi un dezastru! Ce spune Ponta (Video)

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a sustinut, marti, ca partidul sau nu este de acord cu parteneriatul dintre alianta aflata la guvernare si PP-DD.

"Din punct de vedere al imaginii, intrarea PP-DD la guvernare ar fi un dezastru. Si nici nu este nevoie", a declarat Kelemen Hunor dupa sedinta coalitiei de guvernare, in contextul in care o serie de negocieri in acest sens au avut loc in ultima perioada intre partidul lui Dan Diaconescu si PSD.

PP-DD intra la guvernare? Ce spune Liviu Dragnea

Referitor la intelegerile la nivel local, Hunor a mentionat ca fiecare poate ajunge la un acord, insa "la nivel guvernamental, in coalitie" nu este de acord, "pentru ca ar fi o greseala", potrivit Mediafax.,

"Nu am discutat cooptarea PP-DD la guvernare, premierul a iesit si a spus ca au fost niste discutii, dar nu ne-a cerut o discutie mai profunda. Asa inseamna ca in acest moment nu este de actualitate, fiindca, oricum, fara voturile coalitiei, nu se poate trece prin Parlament", a continuat liderul maghiar.

Acesta a adaugat ca Victor Ponta nu a cerut acordul UDMR, intrucat discutiile s-au referit mai mult la autoritatile locale, sustinand ca premierul stie care este punctul sau de vedere legat de intrarea PP-DD la guvernare.

Intrebat cum comenteaza declaratia partenerului sau de guvernare, premierul Victor Ponta a spus ca nu a fost luata inca o decizie referitoare la cooptarea PP-DD si ca va face un anunt public daca se va intampla acest lucru.

"Traiti intr-o lume a zvonurile, eu nu am mai avut nicio negociere cu PP-DD in ultimele trei zile", le-a spus prim-ministrul jurnalistilor.

Functii de conducere si poate un minister pentru PP-DD

Negocierile dintre PSD si PP-DD au intrat in scena saptamana trecuta, social-democratii luand in calcul o intelegere cu partidul lui Dan Diaconescu pentru formarea unei majoritati stabile la nivel local. In cadrul acordului, membrii PP-DD ar putea sa primeasca functii de conducere si, dupa cum a cerut fondatorul formatiunii politice, chiar un minister.

Ponta: PSD va ceda functii la PP-DD, daca e ceva de cedat

In acest context, Victor Ponta a declarat, luni, ca in cazul in care va exista o intelegere cu PP-DD si acestia vor urma sa primeasca functii, ele vor fi luate doar de la social-democrati, nu si de la celelalte partide de guvernare.

Victor Ponta a precizat ca nu s-au incheiat discutiile cu PP-DD, cu toate ca luni ar fi trebuit sa se decida propunerea finala pentru un post de ministru in cadrul guvernului. De asemenea, el a subliniat ca se va face o majoritate cu PP-DD "acolo unde se va putea".

Dragnea: Nu ne-am mai intalnit cu PP-DD, la Brasov au facut alianta cu PDL si PNL

Tot luni, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a explicat ca nu au mai existat intalniri cu reprezentantii PP-DD si ca acestia au facut o alianta locala, la Brasov, cu PDL si PNL.

De asemenea, Victor Ponta spunea saptamana trecuta ca Partidul Poporului - Dan Diaconescu ar putea primi un minister in cadrul guvernului: "Este posibil acest lucru. (...) Luni vom decide care e propunerea finala".

PP-DD intra la guvernare? Dan Diaconescu: Nu ne aliem cu ciocoii, ei se aliaza cu noi

In acelasi timp, Dan Diaconescu a afirmat ca formatiunea sa a devenit "miezul actualei clase politice", iar printre ministerele pe care a spus ca si le doreste se numara cel al Transporturilor si cel al Diasporei.

Citeste si:
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Senatul a adoptat luni, 23 mai, un proiect de lege prin care partidele sunt nevoite să pună pe listele de la parlamentare cel puțin o treime de candidați femei. Inițiativa a împărțit însă...
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...