Primul sef de partid care a votat motiunea, dar anunta ca Guvernul Orban nu are sanse sa treaca

Marti, 15 Octombrie 2019, ora 19:10
7768 citiri
Primul sef de partid care a votat motiunea, dar anunta ca Guvernul Orban nu are sanse sa treaca
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, referitor la desemnarea lui Ludovic Orban in functia de premier, ca aceasta nu este o surpriza, dar va fi interesant ce se intampla de acum incolo.

"Era de asteptat ca va fi desemnat presedintele PNL, Ludovic Orban, nu avem nicio surpriza. Surpriza va fi daca trece guvernul din prima incercare, fiindca daca PSD nu sustine, nu are cum sa treaca. USR nu va vota, ei au si zis ca vor anticipate. Discursul lui Orban, cele cateva propozitii spuse, sunt corecte, sunt cuvintele asumate de catre om politic, mai ales cele economice, dar trebuie vazute mai multe detalii din program, si lista de ministrii.

In detalii se ascund problemele. Pana nu vedem toate detaliile, mi se pare ca nu putem avansa mai mult. Vom vedea daca vor exista discutii, deocamdata nu am avut nicio discutie aplicata despre viitorul apropiat cu Ludovic Orban. Eu nu ma grabesc, daca el doreste se va intampla", a spus Kelemen.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, intr-o declaratie sustinuta marti la Palatul Cotroceni, ca prim-ministrul desemnat este liderul PNL Ludovic Orban.

"Am decis sa desemnez urmatorul prim-ministru al Romaniei in persoana domnului Ludovic Orban, presedintele PNL, celui mai mare partid din opozitie, promotorul principal al motiunii de cenzura. Asa e democratic corect, asa se va intampla", a declarat presedintele Romaniei.

In schimb, Viorica Dancila a anuntat ca social-democratii nici nu vor asigura cvorumul in Parlament, si in niciun caz votul.

#Hunor Kelemen vot Guvern Orban , #UDMR
Comentarii