UDMR a anuntat lista candidatilor la europarlamentare: Indiferent cine ce spune, UE e singura solutie

Sambata, 09 Martie 2019, ora 18:18
4249 citiri
UDMR a anuntat lista candidatilor la europarlamentare: Indiferent cine ce spune, UE e singura solutie
Foto: Arhiva Facebook/Kelemen Hunor

Lista de candidati UDMR pentru europarlamentare, cu Winkler Iuliu si Vincze Lorant pe primele doua pozitii, urmati de Hegedus Csilla, Oltean Csongor si Sogor Csaba a fost validata cu unanimitate de voturi de cei 101 reprezentanti ai prezenti, sambata, la Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) desfasurat la Oradea.

"Astazi am avut o sedinta de lucru cu un singur punct pe ordinea de zi: aprobarea listei candidatilor la alegerile europarlamentare, aprobarea listei stabilita la Consiliul Permanent. Saptamana trecuta, vineri, am avut sedinta Consiliului Permanent, la Cluj Napoca. Avem cinci candidati pe primele cinci locuri, asa cum a stabilit Consiliul Permanent, plus ceilalti candidati, pana la pozitia 43.

Pe primele locuri raman (...) Winkler Gyula, pe prima pozitie, pe a doua pozitie Vincze Lorant, Hegedus Csilla pe pozitia a treia, pe pozitia a patra Oltean Csongor si pe pozitia a cincea Sogor Csaba", a declarat, la finalul intalnirii, presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a adaugat faptul ca si el este pe lista, pe ultima pozitie, modificarea acestei liste fiind posibila pana in 26-27 martie, in cazul in care reprezentanti ai PCM sau PPMT, dar si personalitati sportive sau culturale vor solicita acest lucru.

In cadrul CRU, Kelemen Hunor a subliniat faptul ca stabilirea ordinii candidatilor pe lista a fost foarte dificila, in conditiile in care doar primele doua locuri sunt eligibile, toti cei cinci candidati avand calitatile necesare pentru a reprezenta la Bruxelles comunitatea maghiara din Romania.

Iuliu Winkler, primul pe lista candidatilor, a precizat la randul sau ca finantarile europene au facut posibile in Romania investitii care, doar cu bani de la bugetul de stat, ar fi durat foarte multi ani. Acesta a precizat ca isi doreste ca nivelul finantarilor europene pentru Romania sa nu scada.

In prezent, UDMR are doi europarlamentari, Winkler Iuliu si Sogor Csaba.

"Pentru romani si maghiari nu e alternativa la UE"

Intr-un scurt discurs tinut in fata celor prezenti presedintele UDMR Kelemen Hunor a spus ca Uniunea Europeana este singura solutie politica a continentului in competitia cu marile puteri mondiale, aceasta fiind si singura alternativa de constructie politica pentru romanii si maghiarii din Romania.

Potrivit acestuia, alegerile europarlamentare din luna mai sunt foarte importante, in contextul in care se preconizeaza o reforma, dupa iesirea Marii Britanii.

"Sunt alegerile cele mai importante pentru Parlamentul European de cand am intrat noi in UE, fiindca urmeaza o perioada dificila. Se vede deja, daca ne uitam un pic la dezbaterile din toate tarile UE, va fi o perioada cand iesirea din UE a Marii Britanii creeaza o noua situatie si conditii noi. Este o perioada cand sigur ca urmeaza si o reformare a UE.

Despre aceste lucruri vorbesc deja si cei care acum o jumatate de an, acum un an spuneau ca lucrurile sunt in regula si ca nu trebuie schimbat nimic, ca totul este perfect. Nu este perfecta Uniunea Europeana, dar UE este singura solutie politica a continentului pentru a ramane in competitie cu Statele Unite, cu China cu India, cu Rusia si asa mai departe, cand vorbim de aceasta competitie globala, economica, politica bineinteles", a declarat liderul UDMR, la finalul Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), care a avut loc la Oradea.

El a sustinut ca Transilvania si Romania se pot dezvolta in interiorul Uniunii Europene, aceasta fiind singura alternativa.

"De aceea, eu cred ca prezenta noastra este extrem de importanta. Vrem sa fim acolo unde lucrurile vor fi decise pentru generatiile urmatoare si vrem, daca se vor face reforme, si sunt convins ca acest lucru se va intampla, protectia minoritatilor etnice autohtone, minoritatilor lingvistice autohtone din UE sa fie parte a acestor reforme, asa cum am propus noi cand am venit cu Minority SafePack. (...)

Sunt convins ca Transilvania si Romania are capacitatea de a se dezvolta in interiorul Uniunii Europene. Alta alternativa nu exista. Indiferent cine ce spune despre alte alternative, convingerea noastra, de aproape 30 de ani, ramane neschimbata. Pentru Romania, pentru cetatenii Romaniei, pentru maghiarii din Romania alternativa la aceasta constructie politica nu exista", a conchis presedintele UDMR.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#UDMR candidati europarlamentare , #UDMR