UDMR este de acord cu inasprirea pedepselor, dar nu prin OUG

Vineri, 23 August 2019, ora 14:45
1956 citiri
UDMR este de acord cu inasprirea pedepselor, dar nu prin OUG

UDMR este de acord cu inasprirea pedepselor pentru infractiuni contra persoanei, care sa ajunga chiar pana la inchisoare pe viata in anumite cazuri, dar nu prin ordonanta de urgenta data de Guvern, ci in urma unor dezbateri in Parlament.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, ca toata clasa politica trebuie sa dea un raspuns dupa situatia de la Caracal, in Parlament, nu ministrul Justitiei, Ana Birchall, pe persoana fizica sau pe persoana publica.

"Este o stare emotioala, de asteptare, dupa Caracal, din partea oamenilor si banuiesc ca doamna ministru Birchall vrea sa dea un raspuns foarte urgent la aceasta asteptare, ceea ce este bine.

In ceea ce priveste inasprirea pedepselor pentru aceste infractiuni violente contra persoanei sunt de acord si as sustine oricand pedepse mai mari, mai lungi de inchisoare, chiar mergand pana la inchisoare pe viata in anumite situatii.

Dar vreau, totodata, sa raman fidel principiului pe care l-am expus de mai multe ori, si anume fara OUG, ci prin modificarea legislatiei in Parlament, in urma unor dezbateri parlamentare.

Toata clasa politica trebuie sa dam un raspuns, nu doamna Birchall pe persoana fizica sau pe persoana publica, ocupanta unei functii, ci Parlamentul. Legislatia penala trebuie facuta in Parlament. Deci suntem de acord cu inasprirea pedepselor, dar nu prin OUG", a declarat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, intotdeauna se vor gasi pretexte, mai mult sau mai putin solide, pentru emiterea unei OUG.

"Ministerul Justitiei sa vina cu propunerea legislativa si sunt convins ca Parlamentul, in maximum trei saptamani, va legifera si va inaspri pedepsele.

Cred ca si in aceasta situatie, oricat de urgenta este si oricat de mare este asteptarea din partea oamenilor, trei saptamani nu schimba problema. Mai sunt si alte masuri care trebuie luate si gandite in alte zone si care vizeaza alte institutii, autoritatile locale si transportul public si care privesc situatia in care un minor se urca intr-o masina necunoscuta sau cunoscuta, pentru a merge de la domiciliu la scoala", a spus presedintele UDMR.

Ana Birchall a prezentat, joi, concluziile si propunerile grupului de lucru reunit la nivelul Ministerului Justitiei, dupa ce premierul Viorica Dancila a declarat ca isi doreste sanctiuni drastice si inasprirea legislatiei penale pentru criminali, violatori si pedofili si ca, in acest sens, va da o ordonanta de urgenta.

Iata principalele modificari ale Codurilor Penale pe care Dancila vrea sa le faca prin OUG. Legatura cu cazul Caracal si competenta DIICOT

Citeste si

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...