Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

UDMR il sustine pe Ungureanu, dar pune conditii

Marti, 07 Februarie 2012, ora 18:58
2210 citiri
UDMR il sustine pe Ungureanu, dar pune conditii

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat marti, dupa sedinta conducerii formatiunii sale, ca aceasta va continua sa faca parte din coalitia de guvernare si il va sprijini pe premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, dar numai daca vor fi respectate anumite cerinte.

Totodata, Kelemen a anuntat ca se doreste si marirea pensiilor si salariilor, care insa ar fi posibila doar dupa primul trimestru.

"Consideram ca stabilitatea politica in 2012 e esentiala si poate fi mentinuta doar daca e o guvernare responsabila.

Dupa ce vom face analizele primului trimestru, vom analiza si marirea salariilor si pensiilor. Sunt convins ca vom gasi resursele financiare pentru a merge mai departe", a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a spus ca e nevoie de un protocol in care sa fie trecute cerinte ale UDMR, de la infrastructura la invatamant.

"Se lucreaza la propuneri - daca vor fi respectate, vom inainta premierului desemnat si lista membrilor Cabinetului si vom face in asa fel incat sa ajunga in Parlament aceasta lista. Va rog sa nu ma intrebati de propuneri, le vom discuta in coalitie si cu premierul. Avem nevoie de un protocol in care vom introduce cateva chestiuni foarte punctuale, de la dezvoltarea infrastructurala la problemele din invatamant - Facultatea din Tg Mures, de Medicina si Farmacie, autostrada Transilvania, chestiuni fara de care nu putem continua", a mai spus Kelemen.

El a adaugat, referindu-se la maririle de pensii si salarii, ca "avem datoria de a gasi resursele, posibilitatea de a reda ceva din pierderile suferite (...)domnul Ungureanu stie foarte bine ca nu se poate face o marire, abia dupa primul trimestru, in aprilie-mai. E un om responsabil si stie bine".

Kelemen a fost intrebat daca UDMR va face si schimbari si a spus ca va spune acest lucru lui Ungureanu, dar ca "nu se contureaza o schimbare".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Kelemen Hunor sustinere Ungureanu, #Kelemen coalitie guvernare Ungureanu, #UDMR guvern Ungureanu , #UDMR