UDMR nu se leapada de Guvernul Ponta: Nu vom vota motiunea de cenzura

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 18:07
1808 citiri
UDMR nu se leapada de Guvernul Ponta: Nu vom vota motiunea de cenzura
Foto: gov.ro

UDMR nu va vota motiunea de cenzura propusa de opozitie a declarat luni, la Deva, presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizand ca formatiunea politica pe care o conduce sustine guvernul in Parlament.

"Suntem in coalitie, suntem in guvern. (...) Sustinem acest guvern in Parlament. Urmeaza (...) o motiune de cenzura, dar nu o vom vota, nici nu se pune problema. Cand am asumat guvernarea, la inceputul anului 2014, in martie, noi ne-am asumat aceasta guvernare pana in 2016", a afirmat liderul UDMR.

In opinia sa, intr-o coalitie pot sa fie si pareri divergente, apreciind ca acestea sunt normale.

"Intr-o coalitie tot timpul au fost discutii, au fost dezbateri, chiar discutii uneori foarte tensionate, nu numai acum, si cu PDL si PNL. In toate coalitiile exista astfel de tensiuni, dar mi se pare ca este si un lucru absolut normal sa nu gandim cu totii la fel. Asta nici macar in era Ceausescu, in era comunista, nu se putea. Nici acum nu se poate", a adaugat liderul UDMR.

El a mai aratat ca UDMR sustine amnistia fiscala si pentru functionarii publici din primarii, mentionand ca acestia nu au nicio vina pentru faptul ca verificarile Curtii de Conturi au descoperit nereguli in ceea ce priveste anumite venituri ale acestora.

"Eu cred ca (amnistia fiscala, n.r.) este o masura corecta si necesara. Sigur, nu vorbesc de cazurile penale, unde nu trebuie aplicata nicio amnistie fiscala. Aici vorbim de niste oameni care n-au nicio vina ca s-a ajuns in aceasta situatie", a explicat Kelemen Hunor.

Presedintele UDMR a mai spus ca este impotriva traseismului politic, dar a precizat ca, daca in guvern s-a luat o decizie in ceea ce priveste alesii locali, trebuie respectata.

Kelemen Hunor: UDMR nu va vota ordonanta privind migratia alesilor locali

"Este o greseala, nu am sustinut, nu vom sustine (traseismul politic, n.r.), dar eu trebuie sa accept ca daca in guvern premierul si-a asumat o decizie, este decizia guvernului-guvernul este solidar. Dar am incercat si atunci sa-i conving pe colegii mei ca nu e bine sa faci ceva cand esti la putere si nu doresti sa ti se intample tie, cand nu vei fi la putere. Noi, de ani de zile spunem ca traseismul si migratia politica pentru Romania este o boala, pare incurabila si cronica, in orice caz", a adaugat Kelemen Hunor.

El a aratat ca UDMR nu este afectata de migratia politica.

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...