UDMR: Orice Comisie de ancheta e binevenita, doar daca este bine fundamentata

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 21:52
849 citiri
UDMR: Orice Comisie de ancheta e binevenita, doar daca este bine fundamentata
Foto: Gardianul

Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, intrebat daca grupul sau sustine infiintarea unei Comisii de ancheta in cazul Udrea, ca orice Comisie este binevenita, doar daca este bine fundamentata, iar in cazul in speta nu ar exista date care sa confirme incalcarea legii

Kelemen Hunor a declarat vineri ca nu a fost contactat de reprezentanti ai PNL in vederea constituirii unei comisii parlamentare de ancheta Udrea. Totusi, in opinia sa, orice comisie de ancheta este "binevenita" daca are un fundament real si a adaugat ca, citind informatiile aparute in presa in privinta cheltuierii banilor la ministerul Turismului, sunt semnale ca banii "sunt cheltuiti fara prea multa chibzuiala", dar nu exista date care sa confirme incalcarea legii.

Astfel, Kelemen a spus ca deputatii UDMR vor discuta, intre altele, si aceasta idee in urmatoarea sedinta de grup, care va avea loc luni, inaintea sesiunii extraordinare, dar a acuzat, in acelasi timp, inceputul unui "razboi al Comisiilor de ancheta" intre PDL si PSD. "Vom avea atatea Comisii de ancheta cati ministri in guvern", a comentat Kelemen.

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat joi, intr-o conferinta de presa la Tg Mures, ca nu agreeaza ideea ca Parlamentul sa infiinteze cate o Comisie de ancheta pentru fiecare ministru, referindu-se la propunerea PNL de infiintare a unei comisii de ancheta pentru Elena Udrea.

"In ceea ce priveste intentia PNL de a forma o Comisie de ancheta pentru doamna ministru Elena Udrea, noi nu am primit din partea liberalilor niciun fel de materiale, nicio propunere. Tot din presa am aflat si eu despre aceasta intentie. Nu stiu care sunt argumentele, dovezile, motivatia lor; trebuie sa le vedem si dupa aceea sa spunem daca sustinem o astfel de initiativa. Pot sa va dau un raspuns de principiu: eu personal nu prea sunt de acord ca acum Parlamentul sa infiinteze cate o comisie de ancheta in cazul fiecarui ministru", a afirmat Marko Bela.

Acesta a adaugat ca stie ca "Parlamentul are puterea si abilitarea de a controla activitatea Guvernului", dar nu ar fi indicat sa se faca abuz de aceasta putere.

Ideea infiintarii unei Comisii de ancheta in cazul Udrea a fost lansata public de catre deputatul PNL Bogdan Olteanu, initial pe blog. Olteanu a precizat insa ca nu este interesat sa faca parte dintr-o astfel de Comisie, un alt deputat PNL, chiar prim-vicepresedintele partidului, Ludovic Orban, aratandu-se dispus sa duca "lupta" politica impotriva ministrului Turismului.

Comisia Udrea ar urma sa fie infiintata dupa ce o alta, in cazul ministrului Tineretului si Sportului, si-a finalizat raportul in urma cu doar cateva saptamani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#kelemen hunor, #Comisie ancheta Udrea, #UDMR , #UDMR