UDMR va stabili in ziua votului daca va sustine motiunea de cenzura. Kelemen Hunor: "Avem o mie de motive de a da jos Guvernul. Este un haos total in tara"

Marti, 25 August 2020, ora 12:16
2767 citiri
UDMR va stabili in ziua votului daca va sustine motiunea de cenzura. Kelemen Hunor: "Avem o mie de motive de a da jos Guvernul. Este un haos total in tara"
Foto: Facebook/Kelemen Hunor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca formatiunea politica pe care o conduce va decide in ziua votului daca va sustine motiunea de cenzura.

UDMR se declara nemultumit de Guvernarea Orban si sustine ca "avem o mie de motive de a da jos Guvernul".

"Vedeti pe cineva in tara asta multumit de activitatea Guvernului? Sunt ministri care au gestionat si gestioneaza cat de cat domeniul de activitate si sunt ministri care nu exista. Incepand cu ministrul de Externe. Un ministru de Externe care nu pleaca din tara, sta acasa. Fumeaza trabuc cu manusi de cauciuc. O activitate extrem de importanta. Toti ministrii de externe cauta sa constuiasca relatii, inclusiv economice. In Romania nu exista ministru de Externe. Putem discuta despre guvern dar eu sunt nemultumit ca incepe scoala. Nimeni nu stie, nici eu nu stiu ce trebuie sa fac cu fiica mea.

Un haos mai mare nu am vazut. Daca va uitati la tarile din zona noastra veti vedea ca peste tot se stie ce se va intampla saptamana viitoare. Incepe scoala. La noi inca nu se stie nimic. Ministrul Sanatatii e preocupat absolut de lucruri interesante. Face langa Brasov un spital semi-regional. In criza sanitara aloca doua judete la Brasov. Asa ceva nu exista. Sa ai in Targu Mures un spital bun universitar si tu din motive electorale sa faci din spitalul de la Brasov spital regional si sa dai acolo doua judete.

Lucruri absolut de neinteles ce face Guvernul. In acest moment, cu Guvernul in functiune sau un Guvern interimar condus de Orban, nu am simti o diferenta. Poate gestiona un guvern demis si criza sanitara si financiara. Poate sa emita hotarari de guvern, poate sa emita hotarari de ministru. Exista un cadru legislativ. Nu stiu daca va cadea, nu stiu daca se va vota. Acum exista si aceasta problema cu CCR. Eu nu vad o problema. Guvernul ar putea gestiona situatia din tara. Sigur, el se va victimiza, are presa cumparata pana in decembrie", a declarat Hunor.

Intr-un interviu pentru Adevarul, Kelemen Hunor, ca ar vedea posibila o coalitie alaturi de PNL si USR-PLUS.

"Eu vad in acest fel viitorul si posibilitatea de a forma o coalitie puternica. Nimeni nu va castiga alegerile parlamentare cu 50%. A treia varianta e sa incerce Iohannis cu Orban sau altcineva din PNL. Nu va trece, eventual cu un premier tehnocrat, iar nu va trece, pentru ca cei care vor depune motiunea nu au cum sa voteze un alt guvern PNL. Se poate vota un Guvern doar daca exista o coalitie si o majoritate. Nu vad acel lider politic care in acest moment s-ar gandi la asa ceva si ar initia o astfel de discutie. O discutie care sa pregateasca Romania pentru anii care urmeaza", a afirmat Hunor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#kelemen hunor, #motiune, #UDMR, #PNL , #UDMR