UDMR vrea sa iasa de la guvernare: Anuntul imparte PNL - "Doar arata pisica" vs. "dam jos Guvernul"

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 16:56
2170 citiri
UDMR vrea sa iasa de la guvernare: Anuntul imparte PNL - "Doar arata pisica" vs. "dam jos Guvernul"
Foto: Arhiva

Liderii noului PNL au pareri contradictorii cu privire la anuntul UDMR de a iesi de la guvernare, fapt ce va fi decis oficial pe 13 decembrie. In timp ce fostii democrat-liberali isi fac planuri pentru noua majoritate parlamentara, liberalii sunt inca sceptici ca formatiunea condusa de Kelemen Hunor pleaca de la putere.

Deputatul Cezar Preda a declarat, joi, ca stia de o saptamana ca UDMR va iesi de la guvernare si ca decizia liderilor maghiari a fost "exact ce trebuia sa faca".

"Ne vom uni fortele in Opozitie pentru a da acest guvern jos. Cand? Cand se poate asigura o majoritate confortabila in Parlament", a precizat Cezar Preda.

Ziua deciziilor la PSD: Ponta vrea congres in martie. UDMR a decis iesirea de la guvernare LIVE

In opinia sa, UDMR "nu se poate asocia cu un premier si un guvern care si-au pierdut busola, (...) nu putea sa fie in continuare alaturi de Ponta, de Dragnea si de altii".

Orban (PNL): UDMR arata pisica la PSD

In schimb, colegul sau liberal Ludovic Orban se declara sceptic ca liderii Uniunii chiar vor pleca de la guvernare.

"UDMR arata pisica la PSD! Nu cred ca aceasta decizie (iesirea de la guvernare - n.red.) va fi validata de CRU, ci este folosita ca un instrument de maximizare a pretentiilor la negocierile cu PSD", a declarat Ludovic Orban.

UDMR vrea sa iasa de la guvernare: Ponta are majoritate si fara noi

La randul sau, purtatorul de cuvant al PNL Alina Gorghiu a apreciat ca discutia pentru formarea unei noi majoritati parlamentare se va purta in momentul in care decizia UDMR de iesire de la guvernare va fi una definitiva.

"Obiectivul nostru de parcurs, anume acela de a indeparta toxicul Guvern Ponta, ramane in picioare si cu cat mai repede se va putea coagula o noua formula a majoritatii parlamentare care sa-l inlature prin motiune de cenzura cu atat mai bine", a adaugat Gorghiu.

Ce spune Kelemen Hunor despre varianta ca UDMR sa isi schimbe decizia

UDMR a decis sa iasa de la guvernare, a anuntat, joi, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, precizand ca aceasta este o recomandare a Consiliului Permanent al Uniunii, iar decizia urmeaza sa fie validata in sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali, programata in 13 decembrie.

Intrebat daca este posibil ca membrii CRU sa nu aprobe recomandararea facuta joi de Consiliului permament si practic sa decida ramanerea la guvernare alaturi de PSD, Kelemen Hunor a raspuns, razand, ca exista aceasta posibilitate, dar ca "in 25 de ani asta nu s-a intamplat niciodata".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Orban PNL UDMR guvernare, #PNL negocieri UDMR, #majoritate parlamentara , #UDMR

LIVE ÎN 00:03:15

Cu fata la alegatori,
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

În 3 de minute

Notifică-mă