KFC va crea 9.000 de noi locuri de munca in Marea Britanie

Marti, 17 Februarie 2009, ora 17:38
1714 citiri
KFC va crea 9.000 de noi locuri de munca in Marea Britanie

Lantul de fast-food-uri KFC va crea pana la 9.000 de noi locuri de munca in Marea Britanie, ceea ce demonstreaza ca britanicii aleg modalitati mai ieftine de a cina in timpul recesiunii.

Compania, care are aproape 20.000 de angajati in cele 760 de amplasamente din Marea Britanie, a anuntat ca va face investitii de pana la 150 milioane lire sterline in cadrul unui program de dezvoltare ce prevede deschiderea a 200-300 de restaurtante noi in urmatorii trei pana la cinci ani, scrie NewsIn, citand The Independent.

KFC este ultimul lant de restaurante ce sfideaza problemele economice, prin planuri de dezvoltare, in contextul in care estimeaza ca vanzarile din 2009 vor creste cu 14%, comparativ cu anul trecut.

Un nou restaurant deschis luna trecuta a depasit recordurile companiei pentru vanzari saptamanale, depasind suma de 100.000 de lire sterline.

Alte lanturi de fast-food-uri s-au extins, de asemenea, pe piata britanica, in conditiile in care cumparatorii strang cureaua.

Luna trecuta, producatorul de sandvisuri Subway a anuntat ca vrea sa deschida 600 de amplasamente in Marea Britanie si in Irlanda, creand 7.000 de locuri de munca.

Vanzarile McDonald's de pe piata europeana au crescut cu 7,6% in ultimul trimestru din 2008, in mijlocul crizei creditelor.

KFC va deschide cele mai multe dintre magazine in nordul Angliei si in sudul regiunii Wales, in timp ce unele dintre investitii vor fi destinate renovarii amplasamentelor existente.

Unele dintre restaurantele noi vor fi francize, iar fiecare nou restaurant va angaja intre 25 si 40 de oameni.

"Nu exista atat de multe companii care sa fie asa de optimiste in acest context, asa ca suntem incantati ca putem anunta aceste investitii semnificative", a declarat directorul executiv al subsidiarei britanice a firmei, Martin Shuker.

"Strategia noastra de crestere demonstreaza nivelul accentuat al cererii de la clientii nostri si faptul ca acestia isi doresc mancare de calitate, dar la preturi rezonabile", a adaugat Shuker.

Anuntul a creat, insa, si temeri ca tot mai multe locuri de munca calificate vor fi inlocuite de pozitii necalificate. Multe dintre noile locuri de munca vor fi pentru lucratori ce vor castiga salariul minim de 5,73 lire sterline/ora (aproximativ 28 lei).

Aproximativ 6.750 de noi locuri de munca dintre cele nou-create la KFC vor fi destinate lucratorilor necalificati.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...