Jucatoarea de tenis Kim Clijsters a primit un wild card pentru US Open

Vineri, 07 August 2020, ora 10:38
1590 citiri
Jucatoarea de tenis Kim Clijsters a primit un wild card pentru US Open
Foto: Facebook.com / Kim Clijsters

Jucatoarea belgiana de tenis Kim Clijsters, fosta numarul unu mondial, a primit un wild card pentru US Open, au anuntat organizatorii turneului de Mare Slem care va avea loc la New York, cu portile inchise, intre 31 august si 13 septembrie.

Kim Clijsters, in varsta de 37 ani, a revenit in acest sezon in circuitul WTA, dupa o pauza de sapte ani. Ea are in palmares 41 de titluri cucerite in circuitul profesionist, intre care patru de Mare Slem (US Open 2005, 2009, 2010 si Openul Australiei 2011).

Belgianca, care s-a instalat in aceasta vara la New Jersey, impreuna cu familia sa, a inceput sezonul participand la turneele de la Dubai si Monterrey, inainte de suspendarea circuitului WTA din cauza pandemiei de coronavirus.

Clijsters a revenit in competitie in luna iulie, in Statele Unite, cu ocazia World Team Tennis, un turneu demonstrativ pe echipe, disputat la White Sulphur Springs, in Virginia de Vest, pe care l-a castigat alaturi de formatia New York Empire.

Belgianca se alatura britanicului Andy Murray, fostul lider al clasamentului ATP, care a primit la randul sau un wild card pentru US Open. Murray, retrogradat pe locul 129 mondial dupa doua operatii efectuate la sold, care l-au obligat sa se retraga din circuit la inceputul lui 2019, si-a propus sa incerce anul acesta o revenire la cel mai inalt nivel.

Andy Murray (33 ani) a cucerit in 2013, la US Open, primul dintre cele trei titluri de Grand Slam din palmaresul sau.

Carlos Alcaraz defilează la turneul de la Miami. Cine s-a mai calificat în sferturile de finală
Carlos Alcaraz defilează la turneul de la Miami. Cine s-a mai calificat în sferturile de finală
Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, principalul favorit al turneului ATP Masters 1.000 de la Miami (SUA), s-a calificat în optimile de finală ale acestei competiţii, după ce l-a învins în...
De pe plaja din Miami, Mihaela Buzărnescu și-a anunțat revenirea în tenis FOTO
De pe plaja din Miami, Mihaela Buzărnescu și-a anunțat revenirea în tenis FOTO
Fără meci jucat din august 2022, când s-a accidentat grav la un turneu Challenger de la Iași, Mihaela Buzărnescu a dezvăluit că vrea să joace la US Open 2024 și va încerca să profite de...
#Kim Clijsters, #tenis, #wild card, #US Open, #turneu , #stiri Kim Clijsters