Declarația vehementă a surorii dictatorului nord-coreean Kim Jong Un la adresa Seulului. ”Trebuie să fie cu adevărat idioţi”

Joi, 24 Noiembrie 2022, ora 07:11
4248 citiri
Declarația vehementă a surorii dictatorului nord-coreean Kim Jong Un la adresa Seulului. ”Trebuie să fie cu adevărat idioţi”
Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un FOTO Twitter

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a făcut o declaraţie în termeni foarte duri prin care denunţă presiunile Coreei de Sud de a impune sancţiuni suplimentare ţării sale.

Kim Yo Jong i-a numit „idioţi” pe preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol şi administraţia sa şi a spus că sunt marionetele Statelor Unite, a relatat agenţia de presă nord-coreeană KCNA. Sora liderului nord-coreean a avertizat că sancţiunile şi presiunile suplimentare asupra regimului de la Phenian vor spori „ostilitatea şi furia” Coreei de Nord.

Reacţia vine după ce Ministerul de Externe al Coreei de Sud a declarat marţi că va revizui sancţiunile unilaterale pe care Seulul le impune Phenianului, care ar putea fi suplimentate incluzând sectorul cibernetic, în cazul în care Coreea de Nord va face un test nuclear.

Coreea de Nord a avut în acest an un număr fără precedent de lansări de rachete balistice, iar Washingtonul avertizează de luni de zile că Phenianul ar putea efectua în orice moment un test cu bombă nucleară, primul din 2017.

„Dacă ei cred că pot scăpa de actuala situaţie periculoasă prin "sancţiuni", trebuie să fie cu adevărat idioţi, întrucât nu ştiu cum să trăiască în pace şi confort”, a spus Kim Yo Jong în declaraţia citată de KCNA. Ea a spus că preşedintele sud-coreean Yoon şi guvernul său sunt ca „un câine vagabond care aleargă cu un os” dat de Statele Unite.

Ministerul sud-coreean al Unificării, care se ocupă de afacerile intercoreene, a reacţionat la aceste declaraţii, pe care le-a calificat drept comentarii „deplorabile”.

„Ne exprimăm un regret puternic faţă de atitudinea (Nordului) care încearcă să arunce vina asupra noastră, când actuala tensiune din Peninsula Coreeană a fost cauzată de provocările repetate cu rachete ale Coreei de Nord”, spune ministerul sud-coreean într-un comunicat.

Statele Unite au îndemnat Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite să dea dovadă de unitate şi să tragă la răspundere Coreea de Nord pentru testele sale periculoase cu rachete, în condiţiile în care organismul ONU format din 15 membri - între care Rusia şi China, care au drept de veto - a fost divizat în ultimii ani cu privire la modul în care să se raporteze la Phenian. Deşi atât China, cât şi Rusia au susţinut sancţiuni mai stricte după ultimul test nuclear al Phenianului din 2017, anul acesta, în luna mai, au respins prin veto un demers al SUA pentru sancţiuni mai aspre din partea ONU ca urmare a noilor lansări de rachete.

Kim Yo Jong, care este directoare adjunctă pentru propagandă în cadrul Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, a asistat vinerea trecută, împreună cu fratele şi nepoata sa, la lansarea unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) ce ar putea să lovească continentul american, scrie NK News.

Citește și:
Kim Jong un a lansat alături de fiica sa „cea mai puternică armă strategică din lume”, racheta balistică intercontinentală de tip Hwasong-17
Kim Jong un a lansat alături de fiica sa „cea mai puternică armă strategică din lume”, racheta balistică intercontinentală de tip Hwasong-17
Coreea de Nord, dotată cu arma nucleară, vrea să fie ”cea mai puternică forţă strategică din lume”, a anunţat dictatorul Kim Jong un la o ceremonie de prezentare a unei noi rachete...
Liderul Coreei de Nord: Scopul țării este de a deține cea mai puternică forță nucleară din lume
Liderul Coreei de Nord: Scopul țării este de a deține cea mai puternică forță nucleară din lume
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că obiecivul ţării sale este de a deţine cea mai puternică forţă nucleară din lume, în timp ce a promovat zeci de ofiţeri militari implicaţi...