Kim Jong Un, mai „hotărât” decât Putin: Liderul de la Phenian a vorbit despre folosirea „preventivă” a armelor nucleare

Sambata, 30 Aprilie 2022, ora 10:15
4478 citiri
Kim Jong Un, mai „hotărât” decât Putin: Liderul de la Phenian a vorbit despre folosirea „preventivă” a armelor nucleare
Kim Jong Un și Vladimir Putin în timpul unei întâlniri din 25 aprilie 2019. FOTO: Wikipedia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a reiterat că Phenianul ar putea folosi „preventiv” arma nucleară pentru a contracara forţe ostile, au relatat sâmbătă media oficiale, citate de AFP.

Pentru „a menţiune superioritatea absolută” a forţelor armate nord-coreene, ţara trebuie să fie capabilă „să controleze şi să contracareze preventiv orice încercări periculoase şi ameninţări, dacă va fi necesar”, le-a spus liderul unor ofiţeri superiori, conform agenţiei oficiale de presă KCNA.

Phenianul trebuie să continue să îşi dezvolte arsenalul pentru a dispune de o „forţă militară zdrobitoare pe care să nu o poată provoca nicio putere din lume”, a afirmat Kim Jong Un.

„Este colacul de salvare care garantează securitatea ţării noastre”, a spus el.

Ce spun oficialii ruși despre folosirea bombei nucleare

Afirmațiile lui Kim Jong Un vin pe fondul războiului din Ucraina, la o săptămână după ce minstrel rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că armata rusă folosește „doar arme convenționale”, atunci când a fost întrebat dacă Rusia ia în considerare folosirea armelor nucleare în Ucraina.

„În acest stadiu, luăm în considerare opțiunea armelor convenționale”, a spus Lavrov, potrivit RIA.

Referirea la „în această etapă” îi poate conduce pe unii la concluzia că observațiile sale au fost concepute pentru a acționa mai degrabă ca un avertisment decât ca o asigurare.

În schimb, în timpul unei impozante defilări militare la 25 aprilie, Kim Jong Un a afirmat tranșant că ar putea recurge la arsenalul nuclear dacă „interesele fundamentale” ale Coreii de Nord sunt ameninţate.

Kim Jong Un a reiterat afirmaţiile cu ocazia unei întâlniri cu militari de rang înalt în cadrul căreia a ţinut să salute munca depusă la parada militară de la 25 aprilie, organizată cu ocazia marcării a 90 de ani de la crearea Armatei Populare Revoluţionare.

Paradă cu rachete balistice în Coreea de Nord

Cu această ocazie, au fost prezentate cele mai puternice rachete balistice intercontinentale (ICBM).

În ciuda sancţiunilor internaţionale severe, Coreea de Nord îşi continuă modernizarea armatei.

De la începutul anului, Phenianului e efectuat cel puţin zece teste, lansând în special o rachetă ICBM cu rază lungă de acţiune, pentru prima dată după 2017.

Coreea de Nord continuă să ignore propunerile de reluare a negocierilor lansate de Washington.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. Polonia, Ungaria, Slovacia și România sunt amenințate
Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. Polonia, Ungaria, Slovacia și România sunt amenințate
Actuala dezbatere americană privind acordarea de asistență militară suplimentară Ucrainei se bazează în parte pe presupunerea că războiul va rămâne în impas, indiferent de acțiunile...
#Kim Jong Un, #Vladimir Putin, #arme nucleare, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina