Vești noi de la Serviciile Secrete din Ucraina: Un general anunță sfârșitul războiului

Joi, 23 Februarie 2023, ora 20:25
17912 citiri
Vești noi de la Serviciile Secrete din Ucraina: Un general anunță sfârșitul războiului
Generalul Budanov susține că sfârșitul războiului este aproape FOTO: Anews

Războiul provocat de Vladimir Putin în Ucraina acum un an de zile a însemnat pierderi de zeci de mii de vieți omenești, de ambele părți ale frontului. Însă, acum generalul Kirilo Budanov, șeful Serviciilor militare de informații, a afirmat că ”ne apropiem de sfârșitul războiului”.

Într-un interviu acordat publicației franceze Le Monde, Budanov a spus că Rusia va fi forțată să-și retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei în curând. Potrivit declarației generalului, la aceasta vor contribui atât presiunea armatei ucrainene, procesele politice din Rusia, cât și presiunea diplomației.

Lovitura devastatoare fără precedent primită de Ucraina de la Putin: Impactul real al invaziei Rusiei a ieșit la iveală

”Rușii au avut ocazia să iasă cu calm din situația creată de ei”, a spus el. ”Cu toate acestea, ei nu au vrut să se oprească și au ales calea escaladării, ceea ce le creează probleme”, a afirmat Budanov.

El crede că Ucraina se apropie de sfârșitul războiului. În același timp, el a subliniat că acest lucru va fi posibil doar cu restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei la granițele sale din 1991 recunoscute internațional. Nicio altă opțiune nu este acceptabilă pentru noi. Orice concesiune teritorială nu poate duce decât mai târziu la un nou conflict”, a spus Budanov.

În ceea ce privește situația actuală de luptă continuă din estul țării și șansa Rusiei de a câștiga războiul, care trece în al doilea an, Budanov, în vârstă de 37 de ani, a spus că „nu vor câștiga”.

Coșmarul lui Putin devine realitate: Prima țară din lume care îi livrează o super armă Ucrainei, ce poate învinge Rusia VIDEO

„Obiectivul Rusiei de a ocupa provinciile Donețk și Lugansk este în curs de un an, dar până acum nu au reușit. De exemplu, au încercat să captureze Bakhmut din iulie și chiar dacă susțin că „aproape” au preluat controlul, încă se luptă”, a spus el.

„Adevărul este că armata Rusiei nu este la fel de formidabilă ca atunci când a început conflictul, după un an de război”, a adăugat el.

„Multe unități rusești au fost deja înlocuite cu al doilea sau chiar al treilea val de soldați care probabil nu sunt la fel de pricepuți ca trupele inițiale. Raționamentul meu este simplu: dacă prima unitate nu a putut să-și atingă obiectivul, este improbabil ca a doua sau a treia componentă a unității va avea vreun triumf”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Liniile roșii“ ale SUA pentru avioanele F-16 folosite de ucraineni. ”Aceasta este o greșeală”
„Liniile roșii“ ale SUA pentru avioanele F-16 folosite de ucraineni. ”Aceasta este o greșeală”
Recent, Pentagonul a trasat „linii roșii“ privind utilizarea avioanelor F-16 de către ucrainenii în timpul războiului ruso-ucrainean. Răspunzând la o întrebare, adresă într-un interviu...
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
#Kirilo Budanov, #serviciu informatii, #servicii secrete Ucraina, #Ucraina razboi, #sfarsit razboi ucraina, #Putin razboi , #Razboi Ucraina