Kissinger consideră că ”este mai bine ca Occidentul să admită Ucraina în NATO”: ”Nu cred că totul este vina lui Putin”

Vineri, 26 Mai 2023, ora 08:56
3134 citiri
Kissinger consideră că ”este mai bine ca Occidentul să admită Ucraina în NATO”: ”Nu cred că totul este vina lui Putin”
Fostul secretar de stat american Harry Kissinger/ FOTO: samaaenglish.tv

Henry Kissinger, fostul secretar de stat al SUA, susține că NATO ar trebui să accepte aderarea Ucrainei și că reprezintă o greșeală mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internațională pe numele lui Putin.

„Nu cred că totul este vina lui Putin”, a declarat el pentru săptămânalul german Die Zeit, scrie hotnews.

Diplomatul american, care sâmbătă, 27 mai, împlinește 100 de ani, fost consilier pentru securitate națională al fostului președinte republican Richard Nixon și secretar de stat din 1973 până în 1976, consideră că ”acum că nu mai există zone neutre între NATO și Rusia” și ”este mai bine ca Occidentul să admită Ucraina în NATO”.

În opinia acestuia, este „imposibil sau mult mai dificil să închei un război dacă legați rezultatul războiului de destinul personal al unui lider politic” (n. r. se referă la Putin).

Dacă în iulie 2022, Kissinger sfătuia Ucraina și Occidentul să nu cedeze niciun teritoriu ocupat după începerea războiului într-un posibil scenariu de negocieri cu Rusia, luna trecută a cerut o încetare a focului în baza căreia Rusia ar trebui să se retragă de pe frontul demarcat înainte de invazia din februarie 2022, în timp ce Crimeea ar trebui să fie obiect al „negocierilor”.

#Kissinger, #diplomat, #putin, #razboi Ucraina, #Rusia , #Razboi Ucraina