Cum să-ți faci singură manichiura acasă, folosind un kit unghii gel

Advertorial
Joi, 29 Septembrie 2022, ora 18:22
17493 citiri
Cum să-ți faci singură manichiura acasă, folosind un kit unghii gel
FOTO: freepik.com

Vrei să-ți faci unghiile cu gel acasă? Nu este deloc complicat. Ai nevoie doar de un kit de unghii gel și de puțină răbdare. Totul este foarte simplu și vei obține unghii superbe în doar câțiva pași simpli.

Să-ți faci unghiile cu gel, acasă, nu este cu nimic diferit față de a-ți face unghiile la salon. În plus, este mult mai avantajos atât ca preț, cât și ca program, deoarece nu mai depinzi de intervalul orar în care este deschis salonul.

Prin urmare, atâta timp cât ai echipamentul potrivit și răbdare să înveți, nu vei mai dori să mergi la salon.

Ce trebuie să cuprindă un kit unghii cu gel începători

Obținerea unghiilor cu gel este diferită de o procedură tradițională de aplicare a ojei pe unghii. Prin urmare ai nevoie de un kit complet care să cuprindă toate ustensilele necesare.

Pentru o manichiură cu gel fără cusur vei avea nevoie de:

- Lampă LED sau lampă UV

- Ulei pentru cuticule

- Bețișoare din lemn de portocal pentru cuticule

- Alcool

- Primer

- Cleanser (soluție pe bază de alcool)

- Top coat (gel de finish)

- Gel unghii colorat (culorile de baza include, de regula, alb, roz si transparent)

- Tipsuri

- Clește pentru tipsuri

- Adeziv pentru tipsuri

- Șabloane de construcție unghii

- Pile

- Șervețele pentru manichiură

- Pensule pentru aplicarea gelului

Cum să-ți faci singură, acasă, unghiile cu gel

Acum că știi de ce ai nevoie pentru o manichiură cu gel acasă, iată un ghid ușor de urmat, pas cu pas, prin care îți explicăm care este procedeul pentru o manichiură perfectă.

1. Pregătește-ți unghiile

Pregătirea unghiilor înainte de întregul proces de gelificare este crucială, în caz contrar manichiura nu va rezista și nu va avea un aspect frumos.

Pregătirea unghiilor se face astfel:

  • Tăierea unghiilor pentru a le aduce la lungimea dorita și pentru a le aduce pe toate la același nivel. Se folosește o forfecuță sau o unghieră.
  • Conturarea unghiilor. După tăiere, este necesară conturarea unghiilor pentru a le da forma dorită. În acest caz se folosește o pilă pentru a le șlefui. Alege forma pe care ți-o dorești: rotundă, ascuțită, pătrată, migdală sau ovală.

2. Aplică ulei pentru cuticule

Uleiul pentru cuticule ajută la înmuierea acestora și astfel, îți va fi mai ușor să le împingi cu ajutorul bețișoarelor din lemn de portocal spre interior. Astfel, permiți patului unghiei să fie mai expus, pentru aplicarea lacului, dar obții și acel aspect plăcut, ca de salon.

3. Pilirea patului unghiei

Pentru ca manichiura să dureze mai mult, este important ca aceasta să se fixeze bine de unghie. Pentru acest lucru este necesar sa apelezi al pilirea patului unghiei. Trebuie sa pilești stratul superior (care este subțire, prin urmare trebuie să ai grijă să nu pilești prea mult) astfel încât să devină abraziv.

4. Șterge unghiile cu alcool

Următorul pas este ștergerea unghiilor cu alcool. Acesta va îndepărta urmele de ulei, praful de la pilire și alte impurități. Astfel, unghia va fi curată, permițând gelului să se prindă bine de aceasta.

Ține minte! Cu cât soluția are o concentrație mai mare de alcool, cu atât este mai bine.

5. Aplică primerul

Este important sa nu sari peste această etapă crucială. Fără un primer gelul, pur și simplu, nu va adera la patul unghiei. Acesta trebuie aplicat într-un strat subțire și uniform. După aplicare, este important să polimerizezi unghia cu lampa de polimerizare cu LED sau UV timp de aproximativ 30 de secunde. Această durată poate fi diferită, în funcție de lampa folosită.

După polimerizare, stratul de primer trebuie sa fie lipicios, nu uscat.

6. Aplică gelul în culoarea dorită

Următorul pas este aplicarea gelului în culoarea dorită. Se aplică un strat subțire de gel, nivelându-l foarte bine, pe întreaga unghie. În această etapă poți aplica gelul pe toate unghiile de la o mână, pentru a-l polimeriza, sau poți aplica pe câte o unghie. Orice metodă este bună. Polimerizarea se face în funcție de durata specificată pe lampă, timpul fiind diferit de la un model la altul.

7. Aplică un top coat

Aplicarea top coat-ului asigură protejarea unghiei. Trebuie să aplici top cote-ul și pe vârfurile unghiei pentru a le sigila și a nu permite apei și impurităților să pătrundă în aceasta. În plus, pe lângă aspectul practic, top cote-ul îi dă și un luciu aparte unghiei.

8. Hidratează-ți cuticulele

Ultimul pas îl reprezintă hidratarea cuticulelor pentru a le da un aspect plăcut și sănătos. Poți face acest lucru cu ajutorul uleiului pentru cuticule din kit-ul de unghii sau poți folosi uleiul de cuticule pe care-l folosești în mod obișnuit. Este important să hidratezi periodic cuticulele pentru a le păstra aspectul frumos.

De unde poți cumpăra un kit unghii gel pentru acasă

Nu ai nevoie de un kit unghii gel profesional pentru a-l folosi acasă. Mai ales la început. Prin urmare, un kit unghii false ieftin este tot ceea ce ai nevoie, cel puțin până îți formezi mâna și te obișnuiești cu utilizarea produselor. Dacă dorești să treci la pasul următor și să urmezi un curs de tehnician unghii, poți alege la finalizarea acestuia un kit unghii false care să cuprindă mai multe produse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#kit unghii false, #kit unghii gel, #unghii gel , #stiri life style