Iohannis, cu prilejul unei mari sărbători evreiești: ”Este dramatic că se desfăşoară pe fundalul suferinţelor şi al pierderilor de vieţi”

Joi, 07 Decembrie 2023, ora 16:37
1671 citiri
Iohannis, cu prilejul unei mari sărbători evreiești: ”Este dramatic că se desfăşoară pe fundalul suferinţelor şi al pierderilor de vieţi”
Klaus Iohannis, presedintele Romaniei FOTO: Facebook/Klaus Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis a transmis, joi, 7 decembrie, că este dramatic că evenimentul care în aceste zile îi aduce împreună pe evreii de pretutindeni are loc pe fundalul suferințelor și al pierderilor de vieţi omeneşti aducând aminte de atacurile teroriste asupra Statului Israel.

”La întâmpinarea uneia dintre cele mai importante sărbători religioase iudaice, Hanuca 5784, transmit cele mai calde urări de pace şi prosperitate conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic, precum şi tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din ţara noastră”, scrie preşedintele în mesaj.

”Sărbătoarea luminilor” întruchipate de lumânările aprinse care împodobesc braţele menorei în Templul Coral din Bucureşti, precum şi în templele şi sinagogile din întreaga lume iudaică, vă aduce împreună, îmbrăţişând în solidaritate şi speranţă sensul profund al celebrării de Hanuca. Este dramatic că sărbătoarea care în aceste zile îi aduce împreună pe evreii de pretutindeni se desfăşoară pe fundalul suferinţelor şi al pierderilor de vieţi omeneşti într-un război provocat de atacurile teroriste asupra Statului Israel”, arată şeful statului.

Klaus Iohannis mai spune că ”astăzi, luminile menorei se aprind nu doar în memoria victimelor, ci şi ca simboluri ale conştiinţei noastre care nu-şi poate găsi liniştea decât în hotărârea de a face tot posibilul pentru ca astfel de atrocităţi să nu se mai întâmple niciodată”.

”Istoria ne este, din păcate, marcată de Holocaust, de extremisme, de violenţă şi xenofobie, de totalitarisme şi ură, manifestări în faţa cărora trebuie cu toţii să găsim forţa de-a ne opune. Fie ca sărbătoarea Hanuca 5784 să aline durerile familiilor celor care au căzut victime inocente ale urii şi ale violenţei şi să ne călăuzească spre lumina biruitoare a Umanităţii, în comuniune şi pace. Hag Hanuka Sameah!”, spune preşedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Analiză: Rolul României în războiul din Orientul Mijlociu
Analiză: Rolul României în războiul din Orientul Mijlociu
Prin România trec transporturile strategice spre Ucraina iar teritoriul țării se află în spațiul care face legătura dintre cele două conflicte, cel din Orientul Mijlociu și cel...
Atacul Iranului a fost o greșeală de care Israelul poate profita. Analiză făcută de Bloomberg
Atacul Iranului a fost o greșeală de care Israelul poate profita. Analiză făcută de Bloomberg
Războiul din Gaza a fost un dezastru strategic pentru Israel, lăsându-l în izolare internațională într-o urmărire aproape imposibilă a victoriei militare totale asupra Hamas, o...
#Klaus Iohannis presedinte, #hanuca, #eveniment, #evrei, #razboi Israel , #presedinte