Gluma nesărată a lui Klaus Iohannis în fața elevilor la care predă soția sa: „Vedeţi că până şi greva are ceva avantaje!” VIDEO

Joi, 25 Mai 2023, ora 15:48
4002 citiri
Gluma nesărată a lui Klaus Iohannis în fața elevilor la care predă soția sa: „Vedeţi că până şi greva are ceva avantaje!” VIDEO
Președintele României Klaus Iohannis a făcut o poză de grup cu elevii soției sale FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis şi Preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier au vizitat joi, 25 mai, la Sibiu Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” unde soţia sa, Carmen Iohannis, împreună cu mai mulţi elevi, au participat la întâlnirea cu oaspetele german.

Klaus Iohannis i-a invitat pe elevi să facă o fotografie şi a glumit, spunându-le: ”Vedeţi, până şi greva are ceva avantaje”, referitor la faptul că nu au cursuri din cauza grevei profesorilor. Declaraţia preşedintelui vine în ziua în care sindicatele din educaţie au respins oferta Guvernului şi au anunţat continuarea grevei generale, iar mii de profesori au ieşit în stradă, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, pentru a-şi striga revendicările.

Şeful statului l-a întâmpinat pe preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, la Primăria Municipiului Sibiu. Cei doi au avut o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii germane din România şi au făcut o vizită la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”.

La ieşirea din sediul FDGR, cei doi şefi de stat au fost aşteptaţi de Carmen Iohannis, alături de câţiva dintre elevii din clasa sa. Carmen Iohannis este dirigintă la o clasă a IX-a la Colegiul Gheorghe Lazăr, aflat în imediata apropiere a sediului FDGR.

Întrebată dacă susţine greva profesorilor, Carmen Iohannis a afirmat că nu face politică şi este acolo alături de elevii ei pentru a-i întâmpina pe cei doi preşedinţi.

Şeful statului a vorbit cu elevii şi au făcut o fotografie împreună cu preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier.

După fotografie, preşedintele le-a spus copiilor: ”Vă doresc o zi şi o plimbare frumoase. Vedeţi că până şi greva are ceva avantaje”, a spus preşedintele Iohannis, în glumă.

Sindicatele din Educaţie au organizat, joi, un protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru a susţine greva generală declanşată de la începutul săptămânii. Sindicaliştii au anunţat că resping oferta de până acum a Guvernului, pe care o consideră jignitoare, iar greva va continua. Proteste au avut loc şi în alte oraşe din ţară.

#Klaus Iohannis, #Presedintele Romaniei, #greva educatie , #stiri Klaus Iohannis